kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Üst yargı organları ile görüş, medyayı kullan'

İLİŞKİLİ HABERLER
'Üst yargı organları ile görüş, medyayı kullan'
İŞ YEMEKLERİ DÜZENLEYİN: "Kamuoyu oluşturma gücüne sahip bulunan üniversiteler, üst yargı organları başkanları, basın mensupları, sanatçılarla temasın muhafaza edilmesi suretiyle, bu kişilerin TSK ile aynı paralelde hareket etmelerinin sağlanması. Temas için uygun zemin/fırsatlar oluşturulacak, bu maksatla iş yemeği adı altında toplantıların yapılması da düşünülecektir. Aynı amaçla, Genelkurmay Adli Müşavirliği, MSB Kanunlar ve Kararlar Daire Başkanlığı, üst yargı organlarıyla toplantılar düzenleyecektir."

MEDYAYI KULLAN: "TSK'yı yıpratmayı amaçlayanlar hakkında bilgilerin uygun medya kanalları kullanılarak kamuoyuna yansıtılması. Kamuoyunun bilgilendirilmesi için uygun medya organları, uygun yöntemlerle etkin olarak kullanılacaktır."

BÖLGE HALKI RAHATSIZ EDİLECEK: "Irak'ın kuzeyindeki desteği kesmek için bölge halkını terörle mücadele bağlamında 'rahatsız' edecek ve teröre yardım ettikleri sürece bu rahatsızlıkların devam edeceği mesajını verecek faaliyetler icra edilecektir. Teröre sağlanan desteğin bedelsiz kalmayacağı, sıklıkla yapılacak aramalar, operasyonlar ve benzeri faaliyetler ile bölge halkına hissettirilecek.

DTP'YE TERÖRİST İMAJI: "DTP'nin muhtelif yer, zaman ve vesilelerle kamuoyuna hiç çekinmeden yansıttığı söylem ve davranışları nedeni ile TSK tarafından terörist olarak görüldüğü Türk ve dünya kamuoyuna açıkça ilan edilecektir."

ORGANİZE İŞ: "İrticai faaliyetlerde, tarikat ve dini grupların yürüttüğü çalışmalara ilaveten, faaliyetlere zemin hazırlayan bir çok gelişmenin bizzat iktidar tarafından organize edildiği, görülmektedir.

KONTROLLÜ STÖ YERİNE ÖRTÜLÜ STÖ: "Uygun STÖ'ler (sivil toplum örgütü) ile iletişim ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi. Kurumun risk altına girmemesi için güvenilir kişiler üzerinden dolaylı ve örtülü olarak kullanılacaktır. Tam kontrollü STÖ'ler yerine, etki edilen ve harekete geçirilebilen STÖ'ler kullanılacaktır. TSK ile kurumsal iletişim içindeki STÖ'ler bu tarz faaliyetlerde açık olarak kullanılmayacaktır.

SANATÇILARA ÖZEL SİPARİŞ: "Kamuoyunu yönlendirmek, TSK lehindeki duygu ve düşünceleri pekiştirmek, Atatürkçü düşünce sistemini yaygınlaştırmak amacıyla tanınmış yönetmen/ oyunculara film çektirilmesi. Faaliyet durumuna göre açık yada örtülü olarak yapılacaktır. Yaptırılacak eser, tanınmış yazar, besteci veya şarkıcıya sipariş edilecektir.

TSK DİZİSİ: "Kamuoyunda etkili olan ve yayımlanmaya devam eden dizi filmlere TSK lehine girdiler yapılması yoluna da gidilebilecektir."
Haberin fotoğrafları