kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Darbeye hayır

Sadece "Genç subaylar" darbe düşünecek değil ya, bu yıl "Genç siviller" de darbe meselesine el attı; Önce Yassıada çıkarması; şimdi de Tünel'den Taksim'e "uzun, aydınlık ve beyaz" yürüyüş, 21 Haziran saat 17'de herkes Tünel'de buluşuyor.
Gelin bu sese kulak verin!
"21 Haziran 2008, cumartesi günü, yılın en uzun, en aydınlık en beyaz günü.
İşte o gün 50 yıldır cesaret edemediğimiz, hep geç kaldığımız bir şeyi yapmak için toplanacağız. Demokrasiden, adaletten, özgürlükten yana ve darbeye karşı bir ses çıkartmak için.
O sesi 27 Mayıs 1960'ta çıkaramadık. Bir başbakan gözlerimizin önünde asıldı. 27 Mayıs'a sessiz kalışımızın bedelini 12 Mart 1971'de hayatlarının en güzel çağındaki gençler ödedi. Yine sessizliğe gömüldük. Ve o sessizliğin de bir bedeli vardı. 12 Eylül 1980'de yüz binlerce genç o bedeli ödedi, biz yine sessizce izlerken. Tarih tekerrür etti. 12 Eylül 1980'in sessizliğine doğan kızlar 28 Şubat 1997'de üniversite kapılarından başörtüleri yüzünden geri çevrildi, kaçınılmaz bedeli bu kez onlar ödedi. Sessizdik. Sessizliğimiz cesaret verdi. 27 Nisan gecesinin sessizliğini bir e-muhtıra bozdu. Karanlıklar içinde sessizce Susurluklar, Şemdinliler oldu, Ergenekonlar kuruldu, savcılar linç edildi. Sessizliğimizden cesaret alanlar hukukun arkasına saklanıp siyaseti tehdit ettiler."
Genç siviller, beyaz elbiseler giyilmesini istiyor: "...Beyazlar içinde. Bir daha karanlıklar üzerimize çökmesin diye.. Biliyoruz çok geç kaldık ama daha da geç kalmayalım diye; Bu kez iş işten geçmesin, ağır çekim darbe amacına ulaşmasın diye. Yargı darbesiyle işlevsizleştirilen meclise dokunmayın demek için..."
Gerçekten çok geç kaldık. Ama zararın neresinden dönülürse kârdır.