kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mustafa Özyürek (CHP Genel Saymanı)

Kim hazırlamış, asker soruştursun

ANKARA
Mustafa Özyürek (CHP Genel Saymanı): Onaylanmamışsa, TSK'nın hiyerarşisi içerisinde hazırlanmamışsa kim veya kimler böyle bir çalışma yapmıştır? Bu konuda Genelkurmay Başkanlığı'nın bir soruşturma yapması gerekir.

Mehmet Ekici (MHP Genel Başkan Yardımcısı): Genelkurmay'ın içinden ya da dışarıdan bir operasyona tabi tutulduğu görüntüsü var. Bunun gereği yapılmalı. Gerçekten böyle bir şey varsa bunun gereği yapılmalı. Eğer yoksa bunun gereği de yapılmalı. Çocuk oyununa döndü. Yoksa birileri olur olmaz devletin kurumlarını yıpratma hakkını kendinde görmesin"

Osman Özçelik (DTP Siirt Milletvekili): TSK'nın, yargı, basın ve kanaat önderleri üzerindeki etkisini zaten biliyorduk. Bize yönelik tutum da belli bir siyasetin sonucu. Biz bu belgeyi okumuş gibi biliyorduk. Türkiye bunu hak etmiyor. Bizi en iyi anlayan, bizi terörist lanse edenlerdir.

Yalçın Topçu (BBP Genel Sekreteri): Bu hadise yeni değil. 4-5 gün önce kulislerde dolaştı, ısıtıldı. 'Bununla ilgili Cumhurbaşkanı derhal milli mutabakat girişimi yapmalı' diye uyardık. 'Genelkurmay'la ilgili tezgahlar hazırlanıyor' diye uyardık. Bize bu bilgiler önceden geldi. Bunları basına dağıtacağız. Kaynağı da tespit ettik.
Haberin fotoğrafları