kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sıra dışı olmak isteyenler, siyah gelinliği tercih ediyor.

2008'in düğün trendleri

Yaprak Aras ŞAHİNBAŞ
Düğün davetiyeleri e-postayla gönderiliyor, gecede çalınacak şarkılar blog'larda düzenlenen oylamayla belirleniyor. Zamane düğünleri, birçok geleneğe baş kaldırıyor.....
Geçtiğimiz hafta şöyle bir haber çıktı gazetelerde: Kadınlar artık evlenmeden önce estetik yaptırıyorlarmış. Düşünsenize adam sizi beğenmiş, olduğunuz halinizle sevmiş; iddialı bir dudak, burun operasyonuyla kendisini şaşırtmak, kendinizden uzaklaştırmak tabii, çok akıllıca! 'Ajda Pekkanizm' eğilimlerinizi daha evlenmeden görerek, ileride olabilecekleri kestirmek müstakbel damat için çok zor olmayacaktır. Düğün gününüzü, bıçak altına yatacak derecede önemsiyorsanız, estetik cerrahtan önce bir terapiste gitmenizde fayda var. N'olur, n'olmaz... Böyle düşüncelere kapılınmaması için tavsiyem, spor. En az bir ay kala başlanması gereken egzersizler için özel hocalara gidenlerin sayısı hiç az değil. Yurtdışından örnek vermek gerekirse, www.bridalbootcamponline.com gibi siteler, gelinlere özel programlar yapıyor. Bu yıl evlilik sektöründe öne çıkan diğer trendler ise şöyle:

* Tek gelinlik yetmez!
Ne giyeceğine karar veremeyen gelinler, nikâhta ayrı; düğünde ayrı kıyafet giymeye başladı. İki seremoni arasında saç modellerini bile değiştirenler var.

* Kiralık mücevherler
Bagborroworsteal.com'a Sex and the City'den de iyice aşinasınızdır diye tahmin ediyorum. Site, çantaların yanı sıra artık mücevher de kiralıyor. Dar bütçeyle 'şık' görünmek isteyen gelinlerin adresi.

* Vintage modası
Geçmişe özlem hem gelinlikler de hem de nikâh yüzüklerinde kendini gösteriyor. Vintage butikler ve antikacıların yanı sıra, hesaplı fiyatlara gelinlikler bulabileceğiniz www.ebay.com da kurtarıcınız olacak.

* Facebook'suz asla!
Evlilik teklif edilen anının video'sunu Youtube'a koymak da olabilir bu; davetiyeyi e-posta ile göndermek de, düğüne geri sayım blog'u kurmak da. Gecede çalınacak şarkılar ve diğer hazırlıklar için arkadaşlar arasında oylama yapmak ve düğün listesini Facebook üzerinden şekillendirmek moda.

* Yurtdışında evlilik
Türklerin de sıklıkla başvurduğu bu yöntem sayesinde sektör, geçtiğimiz yıllarda dört kat büyüdü. Yunan adaları, yakın Avrupa ülkeleri ilk tercihlerden. Katılımcı sayısı azaldığı için, düğün masrafı da düşebiliyor.

* Renkli gelinlikler
Avrupa ve ABD'de farklı renkleri tercih eden gelinlerin sayısı artıyor. Kırmızı ve mor çok revaçta. Kate Moss'un düğününde siyah veya mor gelinlik giyeceği söyleniyor!

* 80'lere dönüş
Bugünün gelin ve damatları, genellikle 1980'lerde genç olmuş veya ucundan yakalamış kişiler. Hazır, furya devam ederken düğünde 80'lerden çalacak DJ ve orkestralar tercih ediliyor. Eğlence garantili!

* Ekolojik düğünler
Gelinliğinden davetiyesine kadar her şeyi ekolojik olan düğünlerde, gelin ve damada hediye alınmaması, onun yerine belli başlı vakıflara bağışta bulunulması isteniyor.

* Temanızı belirlediniz mi?
Düğünlerde misafirleri eglendirmek şart. Bu yüzden farklı temalara yoğunlaşanlar da oluyor. Örneğin gotik düğünler. Hello Kitty temalı seremonilerin sayısı da artıyor. Japonya'daki Daiichi Hanyu otelinde pembe Hello Kitty gelinliği giyiliyor, nikâhınızı kedi kostümü giymiş insanlar kıyıyor.

* Nüdist düğünleri
Hazırlıklar, gelinlikdamatlık dertleriyle uğraşmak istemeyen 'nüdistler' için evlenecek çiftin çıplak olduğu nikâh törenleri düzenleniyor. Toplu nüdist nikâhları bile kıyılıyor.

* Maceralı balayları
Balayında dinlenmek mi! Yeni evliler artık macera tatillerine çıkıyor. Vietnam, Afrika, yeni destinasyonlar...
Haberin fotoğrafları