kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Canan Arıtman

Hekim vekiller içkiyi tartıştı

Hülya KARABAĞLI
AKP'li Çırakoğlu "İçkinin hiçbir yararı yoktur" derken, CHP'li Arıtman, "Menopozu geciktirir. Az alkol kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir" dedi..
Meclis Uyuşturucu Komisyonu'nda "alkol" konusu doktor milletvekillerini karşı karşıya getirdi. Geçtiğimiz hafta Meclis'te çıkan "İnönü" kavgasını tırmandıran AKP Rize milletvekili Lütfi Çırakoğlu dün içki konusunda propaganda nitelikli ciddi önlemler alınmasını önerdi. "İçkinin hiçbir yararı yoktur" diyen Çırakoğlu, CHP'li Canan Arıtman'ın müdahalesi ile karşılaştı. Arıtman, "Tüm hekimler bilir ki şarap menopozu geciktirir" dedi. Tartışma giderek büyüdü. Çarpıcı diyalog arasında şu sözler dikkat çekti:
Çırakoğlu: Sigara gibi alkol konusunda da propaganda yapılabilir. Alkolün insana hiçbir yararı yoktur. Ben bir hekim olarak bunu söylüyorum.
Arıtman: Ben de bir hekim olarak alkolün yararlı olabileceği yerler de vardır derim.
Çırakoğlu: İçkinin hiçbir yararı yoktur. Hepatit yapar. Siroz yapar.
Arıtman: Şarap menopozu geciktirir. Az miktarda alınan alkol kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir
Çırakoğlu: Alkol sadece ameliyatlarda dezenfektan olarak kullanılır
Arıtman: Dezenfektan olarak kullanılmaz. Size diploma veren yere, bu sözlerinizin tutanaklarını göndereceğim. Diplomanızı geri alırlar. Siz ameliyat denilince herhalde tırnak çekilmesini anlıyorsunuz. Kaç tane büyük ameliyat yaptınız bilemem.
Haberin fotoğrafları