kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DTP'ye ek süre

Yeni Haber
Anayasa Mahkemesi, DTP'nin kapatma davasına ilişkin sözlü savunması için 26 Haziran tarihine verdiği günü, partinin talebi üzerine 16 Eylül olarak belirledi.

DTP Hukuk Komisyonu Başkanı Nursel Aydoğan yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin, DTP'nin kapatma davasına ilişkin sözlü savunması için 26 Haziran tarihine gün verdiğini hatırlattı. Anayasa Mahkemesi'nin, partinin, sözlü savunma için 11 Temmuz sonrasına gün verilmesi yönündeki talebini değerlendirdiğini belirten Aydoğan şunları kaydetti:

"Anayasa Mahkemesi, Başkan Haşim Kılıç imzasıyla partimize gönderdiği yazıda "Dilekçenizde belirtilen mazeretiniz ve Mahkememizin iş yükü de gözetilerek, Anayasa'nın 149. maddesinin son fıkrası ve 2949 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 4280 Sayılı Yasa ile değişik 33. maddesi gereğince Genel Başkanınız veya tayin edeceği bir vekil tarafından yapılacak savunmanın 16. 09. 2008 Salı günü saat 10.00'da Anayasa Mahkemesi özel salonunda dinlenilmesine karar verildiği" bildirilmiştir.

Bu durumda esasa ilişkin sözlü savunmamız 16 Eylül 2008 tarihinde Eşbaşkanımız ya da tayin edeceği bir vekil tarafında yapılacaktır."

(ANKA)