kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bodrum Kalesi görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Huzurla eğlencenin buluşma noktası: Bodrum

Burcu Aldinç
Yeni Haber
Masmavi denizi, taş evleri, eğlence mekânlarıyla Bodrum bu yaz da gözde tatil beldesi olmaya devam ediyor. Üstelik sadece eğlence arayanlar değil, huzur arayanlar da soluğu Bodrum'da alıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Huzurla eğlencenin buluşma noktası: Bodrum
Bodrum'u nasıl bilirsiniz? Eğlencenin ve müziğin son sürat aktığı bir tatil beldesi olarak mı? Barları, kulüpleri, partileri ve gece yaşamıyla adından sık sık söz ettiren Bodrum aslında sadece gece yaşamıyla değil, huzurlu ambiyansı, taze ve lezzetli balığın hiç eksik olmadığı balıkçıları, masmavi denizi ve koylarıyla da ön plana çıkıyor. Kısacası Bodrum her zevke, her tarza hitap edebiliyor. Gümbet, Bardakçı, Cennet, Akyarlar, Karaincir, Bodrum'un temiz denizi ve kumsalıyla ünlü koylarından sadece birkaçı. Ağaçların denize yansıyan görüntüsüyle bir gölü andıran Cennet Koyu, denize girmek için en iyi noktalardan biri. Bunun dışında temiz denizi ve kumsalıyla ünlü Karaincir, sadece yüzmek değil, lezzetli yemek yemek isteyenler için de ideal. Su sporlarıyla yakından ilgilenenler ise Bitez'e uğrayabilirler. Gümüşlük ise sadece denizi değil, balıkçıları, sessiz ambiyansı ve muhteşem manzarasıyla da ünlü. Gündüz plajları ve kumsallarıyla insana huzur veren Bodrum, akşam ise müzik seslerinin yükselmesiyle bir eğlence kasabası haline dönüşüyor. Yemekten sonra bir-iki kadeh bir şeyler içmek ve iyi müzik dinlemek istiyorsanız, siz de birçok kişi gibi Ship a Hoy'un yolunu tutabilirsiniz. Ancak Bodrum sezonunun açılmasıyla birlikte Ship a Hoy'un tatilciler tarafından istila edildiğini hatırlatalım ve gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız için sizi uyaralım. Ayrıca Ship a Hoy her ay dolunayda parti düzenliyor. Sırf bu partilere katılmak için diğer şehirlerden Bodrum'un yolunu tutanlar bile var. Son yılların favori mekânı Biancha bu yıl da popülerliğini devam ettirecek gibi gözüküyor. Henüz kapılarını açmayan mekânın üst katında ise müdavimlerinin İstanbul'dan da aşina olduğu Levendiz Meyhanesi var. Tercihini canlı müzikten yana kullananlar ise Bodrum'un içinde canlı müzik yapan Mavi'yi deneyebilirler.

MİNİKLER DE EĞLENSİN
Bodrum çocuklu aileler için de ideal bir tatil destinasyonu. Su sporlarının, konserlerin ve çeşitli aktivitelerin eksik olmadığı Bodrum'da 7'den 70'e herkes için yapacak bir şeyler var. Kale içinde yer alan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde eşsiz batık kalıntıları sergileniyor. Bodrum'un içinde yer alan Mozoleum, Halikarnas Antik Tiyatrosu, Mindos Kapısı ve Zeki Müzen Müzesi çocuğunuzla gezebileceğiniz yerlerden sadece birkaçı. Bir de eğer vaktiniz kalırsa salı ve cuma günleri kurulan Bodrum Pazarı'na uğrayın. Buradaki içi badem doldurulmuş yeşil zeytin başka yerde yok. Zeytinin portalak kabuklu ve sarımsaklı çeşitleri de var.
Haberin fotoğrafları