kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: Türkiye dimdik ayaktadır

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Günü birlik gelgitler kimseyi aldatmasın, Türkiye dimdik ayaktadır ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir." dedi.

Trabzon Forum Alışveriş Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Multi Grubu'nun Türkiye'de yaptığı 3.5 milyo Euro'luk yatırımın yabancı sermayenin Türkiye'ye duyduğu güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi. Türkiye'ye inanan, güvenen ve uzun vadeli yatırım yapanların verdiği mesajın çok açık olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bu mesaj, kararlı ve tutarlı politikaların neticesidir. Siyasi ve ekonomik alanlarda sağlam adımlar atıldığının göstergesidir. Türkiye'nin bu istikrar konusundaki kararlılığı sürmektedir. Bu ortamı sağlamak için çok çalıştık, çok mücadele verdik." dedi.

Türkiye'nin artan istihdam ve üretiminin kendilerini cesaretlendirdiğini ifade eden Erdoğan, "Günü birlik gelgitler kimseyi aldatmasın, Türkiye dimdik ayaktadır ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Türkiye'yi içine kapatmaya çalışan anlayışlara asla müsade etmeyeceğiz. Türkiye içine kapalı değil, dünyaya açık bir ülkedir. Türkiye'nin ihtiyacı olan şey birliktir, beraberliktir, çalışmaktır. Estek- köstek değil 'Bende bir ağaç diktim bu ülke için' demektir. Onun için bu ülkede bir taş üzerine taş koyanın başımız üzerinde yeri vardır." diye konuştu.

Trabzon'un ekonomi, spor ve her alanda atılıma geçmesinin zamanı geldiğine işaret eden Erdoğan, ilin önünü açacak yatırımlara devam ettiklerini dile getirdi. Eğitim, sağlık, Köydes ve sosyal yardımlar alanında çok büyük çalışmalar yaptıklarını anlatan Erdoğan, TOKİ tarafından yapılan Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Türkiye için bir örnek olduğunu belirtti.

2011 Gençlik Olimpiyatları'nın Trabzon'da yapılacağını hatırlatan Erdoğan, Multi Grup'a Trabzonspor Avni Aker Stadı'nın yerini verme, bunun karşılığında da sahilde içerisinde stat, otel ve sosyal tesislerin bulunduğu yeni bir kompleks yapma teklifinde bulunduğunu ve bunun için çalışma başlatıldığını sözlerine ekledi.

Açılış törenine; Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başeskioğlu, Vali Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, milletvekilleri, Multi Turkmall Ceosu Levent Eyüpoğlu, Hollandalı ortakları, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

CİHAN