kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbakan'a protestoya para cezası

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir ziyareti sırasında trafiğe kapatılmış yolda pankart açarak ve slogan atarak protesto gösterisi yapan ÖDP üyelerine trafiği engelledikleri gerekçesiyle para cezası verildi.

Erdoğan'ın 15 Haziran'daki İzmir gezisi sırasında ÖDP Buca İlçe Başkanı Ulaş Kantarcı ile ÖDP üyesi Devrim Cem Erturan, Erdoğan'ın bulunduğu Hilton Oteli önünde protesto gösterisi yapmak istedi. Erdoğan'ın otelden ayrılacağı bir sırada "Ekmeğime, Suyuma, Toprağıma Dokunma" yazılı pankart açan ve slogan atan iki kişi Başbakanlık korumaları ve polisler tarafından otelin önünden uzaklaştırılarak gözaltına alındı. Kantarcı ve Erturan Başbakan Erdoğan İzmir'den ayrılana kadar Alsancak Kantar Polis Karakolu'nda gözaltında tutuldular. Kantarcı ve Erturan'a yaya olarak trafiği engelledikleri gerekçesiyle 55'er YTL idari para cezası kesildi. İkili hakkında ayrıca adli soruşturma da başlatıldı.

TRAFİK ZATEN KAPALIYDI

Kantarcı ve Erturan, İzmir Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi nezdinde karara itiraz ettiler. Verdikleri dilekçede, Başbakan'ı korumak amacıyla yolun eskort araçları, sivil ve resmi görevliler ile ambulans tarafından zaten trafiğe kapatıldığını eğer bir ceza kesilecekse yolu trafiği kapatanlara kesilmesi gerektiğini belirttiler. Dilekçede, olayla ilgili adli soruşturmanın devam ettiği belirtilerek "Yargılama yapılmadan, idari para cezası ile cezalandırılma yoluna gidilmesi, yargısız infaz niteliğine, peşinen cezalandırılma anlamına gelmektedir. Bu da adil yargılanma hakkının açık biçimde ihlalidir" denildi.

(ANKA)