kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Adet dönemi ilişkisinde mikrop kapma riski var

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
19.06.2008
Kadın ve erkeğin mikrop kapma riski adet döneminde artar. Bu dönemde ilişkiye girmek isteyen çiftlerin prezervatif kullanması gerekir..
Yeni evliyiz ve farkında olmadan eşimle adet gününde ilişkiye girdik. Şimdilik çocuk sahibi olmak istemiyoruz ve korunmadan beraber olduğumuz için eşimin gebe kalmasından korkuyoruz. Böyle bir şey olur mu? H.S./Kıbrıs

Eşinizin adet döneminde hamile kalma ihtimali yoktur. Ancak teknik olarak kadınlar her gün hamile kalabilir! Çünkü kadınların yumurtlamaları düzenli olmayabilir, ara kanamalarla veya değişik hastalıklara bağlı olarak adet günlerini karıştırabilirler. Ayrıca adetin başladığı günü birinci gün, adet süresini dört gün ve 28 günde bir adet görüldüğünü kabul edersek; 14'üncü günde yumurtlama beklenir. İşte bu dönem en fazla hamile kalma şansının olduğu zamandır. Ayrıca adet döneminde cinsel ilişki kişilerin özel tercihlerine bağlı olmakla birlikte, önerdiğimiz bir durum değildir. Çünkü adet döneminde vajina enfeksiyonlara karşı daha elverişli bir haldedir. Kadının ve erkeğin mikrop kapma olasılıkları daha fazladır. Adet döneminde ilişkiye girdiğinizde de prezervatif kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca eğer çocuk sahibi olmayı düşünmüyorsanız, bir uzamana başvurarak sizin için en uygun doğum kontrol yöntemini öğrenmelisiniz.