kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
'Elveda Rumeli'

Ticari amaçlı bir grup değiliz sahneye çıkmayız

MUSTAFA KIZIL / GÜNAYDIN
'Hatırla Sevgili', 'Elveda Rumeli' ve 'Aşka Sürgün' gibi birçok dizinin müziğini yapan beş kişiden oluşan ekip; ticari bir amaç için biraraya gelmediklerini, yalnız müzik yaptıklarını söylüyor..
Son dönemde dizi müzikleri dendiğinde ilk onların ismi akla geliyor. Kemal Sahir Gürel, Hüseyin Yıldız, Erdal Güney, İrşad Aydın ve Ayşe Önder'den bahsediyoruz. Bu beşli; başta 'Hatırla Sevgili' ve 'Elveda Rumeli' olmak üzere 'Yemin', 'Esir Kalpler', 'Aşka Sürgün' ve 'Kurşun Yarası' gibi birçok dizinin müziklerine imza atmış.

FİLMLERİ DE VAR
Son dönemde ise 'Gitmek' isimli sinema filminin ve 'Çarşı Grubu'nun belgeseli olarak tanınan 'Asi Ruh'un müziklerini yapan ekip, yeni sezonda da birçok dizinin müziğini hazırlayacaklarını söylüyor.

* Nasıl bir ekipsiniz?
Kemal Sahir Gürel: Film ve dizi projeleri için müzik çalışması yapıyoruz. Yani sahne grubu değiliz. Başlangıçta Erdal (Güney) ve Hüseyin (Yıldız) ile 'Hatırla Sevgili' üzerinde çalışıyorduk. Daha öncesinde de 'Hasret', 'Dicle', 'Aşka Sürgün' ve 'Esir Kalpler' dizilerinin müziklerini beraber yapmıştık. 'Elveda Rumeli' ile birlikte ekibimize Ayşe (Önder) ve İrşad (Aydın) da katıldı. Şu anda beş kişilik bir ekibiz. Ama ekibin bir araya gelmesi ticari amaçlı değil. Birlikte müzik yapmayı, üretmeyi seven bir ekibiz. Ekibin varlık nedeni bu.

* Dizi müziği yapmak nereden aklınıza geldi?
Hüseyin Yıldız:
Bu aklımıza birdenbire gelen bir şey değil. Kemal'in; 'Aşka Sürgün', 'Hasret' ve 'Esir Kalpler' için çalışırken beni çağırmasıyla başladı. Sonra da beş kişi olduk.
K.S.G.: 1981 yılından beri müzik hayatının içindeyim ve başladığım günden beri, görüntü üzerine müzik yapmak istiyordum. Görüntünün üzerine müzik yapmak ya da müziği sinema ile birleştirmek gerçekten zengin, yaratıcılığı çok kamçılayan bir durum.

* Görüntü üzerine müzik yaparken nelere dikkat ediyorsunuz?
Erdal Güney:
Şimdiye kadar hayata dair ne biriktirdiysek, müziğimize onlar yansıyor. Hayatı algılayarak yaşamaya çalışan insanlarız. Sinema yedinci sanat dalı. Biz de bu sanat dalına müzikal tatlarla dahil oluyoruz.

* Bir projenin başarılı olup olmayacağını nasıl anlıyorsunuz?
K.S.G.:
Proje geldiği zaman kendisini belli ediyor zaten. Bir de; hayatın zenginliğini bir yerinden yakalayabilen bir iş mi, ona bakıyoruz. Sadece konusuyla değil, konuyu işleme biçimiyle de bu zenginliği yakalamışsa, kabul ediyoruz zaten. E.G.: Bir dilinin olması lazım. Bir de etik unsurlar var tabii; cins, ırk, kültür ayrımı varsa, bunlar çok tercih edilecek projeler olmuyor.
Haberin fotoğrafları