kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Burcu Candaş - Yıldız Asyalı - Seda Terziler

Seksi görünmek adına ekstra bir çabamız yok

BUGE CANKAT - GÜNAYDIN
Burcu Candaş, Seda Terziler ve Yıldız Asyalı, MP3 adlı grupları ile iddialı: Kalıcı olmak istiyoruz. Dişi MFÖ olmayı hedefliyoruz. Seksi olmak için de ekstra bir çabaya gerek görmüyoruz..
Burcu Candaş, Seda Terziler ve Yıldız Asyalı'dan oluşan MP3 Grubu, ilk albümlerinin heyecanını yaşıyor. Kendilerini Hepsi'ye rakip görmediklerini belirten grup üyeleri, "Amacımız dişi MFÖ olmak. Hepsi gibi olalım, onları geçelim düşüncesiyle yola çıkmadık. Biz bilinçli ve başarılı olacağımıza inandık" diyor.

* Nasıl biraraya geldiniz?
YILDIZ ASYALI:
Dört senedir demo çalışması yapıyordum. Şarkılarım vardı ve albüm yapma fikri zaten hep kafamdaydı. Prodüktörümüz Murat Yıldırım'la tanıştım ve bana grup kurma fikrinden bahsetti. Ben de 'Birlikten kuvvet doğar' dedim...
BURCU CANDAŞ: Ve beni aradı. Biz Yıldız'la eskiden tanışıyoruz. Yaptığı parçaları bir dinleyelim istedi ve fikrinden bahsetti. Yıldız'ın şarkıları gibi çok fazla şarkı yoktu piyasada; 'Haydi biz bu açığı doldururuz' dedik ve aramıza Seda'yı da aldık. Cici bir üçlü olduk. Yaptığımız işin çok iyi olduğuna inanıyoruz.

KIYASLAMAYA LÜZUM YOK Kİ!
* Grubunuzun adı neden MP3? Amacınız MP3 furyasına tepki vermek mi?
B.C:
Prodüktörümüzün fikriydi tamamen. Değişik yorumlar var ama biz çok sevdik.Tabii ki herkesin emeği ödensin isteriz ama amacımız herhangi bir mesaj vermek değil.

* İlk klibiniz Oya-Bora'nın 'Sevmek Zamanı' isimli parçasına çekildi. Riske girmek istemediğiniz için mi eski bir parça seçtiniz?
SEDA TERZİLER:
Yeni çıkan bir grup olarak bilinen bir şarkıyla çıkmak bize avantaj sağlar diye düşündük.
Y. A.: Goran Bregoviç'in eseri olan bu şarkı yeniden gündeme gelsin istedik. Küçük çocuklar bu parçayı bilmiyor. Onlar da öğrensin

* Sizi Hepsi Grubu'yla rakip olarak gösteriyorlar. Ne diyorsunuz?
S. T.:
Tarzlarımız çok farklı. Biz daha duygusal, daha müzikal yönü kuvvetli, enstrüman kullanarak şovlar ve parçalar yapıyoruz.
Y.A.: Kız grubu olunca niye kıyaslanıyor hiç anlamıyorum. Birçok erkek rock grubu çıkıyor; Mor ve Ötesi, Duman'la karşılaştırıyor mu? Bizim öncelikle de eğitimimiz müzikten geliyor sadece danstan gelmiyor. Onlar dans, biz müzik ağırlıklı bir grubuz.

* Bu kıyaslama sizi rahatsız ediyor mu?
B.C.:
Etmiyor çünkü herkesin kendi özgür yorumudur. Biz hiçbir zaman 'Hepsi'ye rakibiz' veya 'Hepsi gibi olalım' diye yola çıkmadık. 'Hadi bir şey yapalım, biz de bir şey oluruz belki' diye de düşünmedik. Bilinçli olarak başaracağımıza inanarak çıktık. Hepsi aklımıza hiç gelmedi.

BAKIMLI KADIN ZATEN SEKSİDİR
* Sizler için 'Hepsi Grubu'nda olmayan seksapalite MP3 Grubu'nda var' demişler. Ne diyorsunuz bu yoruma?
B.C.:
Kesinlikle, şöyle bir bakın bize
Y.A: Ben Hepsi kızlarının başarısını da, görselliğini de beğeniyorum. Ama onlar çok küçük yaşta çıktı. O yaşta seks sembolü olarak lanse edilmeleri çok saçma olurdu. Bizim yaşlarımız biraz daha ileride ve biz nasıl görünüyorsak öyleyiz. Seksi görünmemiz için ekstra bir şey yapmamıza gerek yok.
S.T.: Biz kalıcı olmak istiyoruz. Basamakları yavaş yavaş çıkıyoruz.

* Klipte ve resimlerinizde seksiliğin altı özellikle çizilmedi mi yani?
S. T.:
Tam tersine biz çok doğalız.
B.C.: Bakımlı ve albenisi olan kadın zaten seksi olur.
Y.A: Sonuçta çekim yapılıyor, çuval giyecek değiliz. Güzel şeyler giymemiz gerekiyor. Saçımız makyajlarımız iyi olması lazım. İskelet güzel olunca görüntüler de güzel oluyor. (Gülüyor)

* Peki MP3 Grubu'nun nasıl bir duruşu olacak? Yani 'seksilik, çıtırlık, çocuksuluk bir yana sadece müzik yapıyoruz' mu diyorsunuz?
B.C.:
Canımız o an nasıl isterse öyle bir duruşumuz olacak. Kesin kurallarımız yok.

* Nasıl bir boşluğu dolduracağınıza inanıyorsunuz? Uzun vadede hayalleriniz neler?
Y.A.:
Dişi MFÖ olmayı amaçlıyoruz. Konserlerde bizi dinlemeye çok insan gelsin istiyoruz. Şu an bunları söylemek için çok erken ama bunun ucu açık. Piyasa, tarzlar, insanlar, TV'lerin başında olanlar sürekli değişiyor olabilir ama şansımızın ve emeklerimizin boşa gitmeyeceğine inanıyorum.
B.C.: Şanslıyız... Prodüktörümüz Murat Yıldırım 19 Mayıs'ta Samsun'da Mustafa Sandal'ın alt grubu olarak yer aldığımız ilk konserimizde bizi okyanusa attı. 19 Mayıs gibi bir günde, Samsun'da bütün meydan dolu! Çok heyecanlandık ama sahneden indiğimiz zaman inanılmaz mutluyduk. Okyanusu yüzüp geçmeyi başarabildik. Bundan sonra da başladığı gibi devam etmesini istiyoruz.
S.T.: Büyük konserlere hazırız! GRUP

OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ
* Grup olmak kolay bir şey olmasa gerek. İyi anlaşabiliyor musunuz?
B.C.:
Tartışmalarımız oluyor ama anlaşıyoruz. Sonuçta aile içinde bile olabilir böyle şeyler.

* Hangi konuda tartışıyorsunuz en çok?
S.T.:
Kıyafetlerde tarzlarımız farklı olduğu için kimi zaman ortak bir karara varmakta zorlanabiliyoruz. Onu da kendi içimizde çözüyoruz.
Y.A.: Zaten kızlar için en önemlisi kıyafet değil midir? (Gülüyor)
S.T: Kendimizi iyi hissetmeden de sahneye çıkmak istemiyoruz tabii.
B.C.: Birbirimizi zora sokacak yaklaşımlar söz konusu değil. Böyle basit şeylerden bir iki gün böyle kırgınlıklar olabiliyor.
S.T.: Biz grup olmaktan çok mutluyuz.

* Yıldız Hanım tek başınıza albüm çıkartmak istemez miydiniz?
Y. A.:
Yetenekli insanların biraraya gelmesinin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Tek kişi yerine neden iki kişi daha yeteneklerini sergilemesin?

* Albümdeki parçaların çoğu Yıldız Asyalı imzası taşıyor...
Y.A.:
Sözleri ve besteleri bana ait olan 6 parçam var. Genelde duygusal şarkılar ve hiçbir parçayı taklit etmedik.
B.C.: Aslında şarkılar hep ritimli gibi gözüküyor ama sözlerini dinlediğiniz zaman Yıldız'ın ruh hali de ortaya çıkabiliyor. Bazı albümlerde söz ve müzik aynı kişiden çıkıyorsa, şarkılarda birbirine benzerlik olabiliyor ama bizde öyle değil.
Y.A.: Ben 13 yaşımdan beri beste yapıyorum. Şu anda 30'a yakın bestem var.