kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dore ve lame, gerek elbiselerde gerekse aksesuarlarda hâkimiyetini koruyor.

Düğünlerde yaz esintisi

ESRA ÇORUH
Yaz geldiğinde ardı ardına düzenlenen düğünler, davetliler için 'Ne giyeceğim?' derdini de beraberinde getiriyor. Düğüne giderken en önemli kural, kıyafetinizin ne fazla abartılı ne de özensiz olması..
1- Yakın bir arkadaşım önümüzdeki ay evleniyor ve düğününe ne giymem gerektiği konusunda çok kararsızım. Önerilerinizi bekliyorum. (Oya D. - İzmir)
- Yakın bir arkadaşınız evleniyorsa, bu düğüne giderken giydiklerinize özenmekte haklısınız. Düğünlere giderken en önemli kural, düğünün nerede yapıldığı ve saatidir. Çünkü bu ayrıntılar, düğün hakkında ipucu verir. Eğer akşamüstü yapılan bir davetse, uzun ve abartılı giymemek gerekir. Bunun yanı sıra bir kır düğünüyse yüksek topuklularla perişan olabilirsiniz. Düğünün yapılacağı yere göre giyinmek en önemli kural. Ayrıca ne kadar iyi arkadaşınız olursa olsun, gelini gölgede bırakacak bir kıyafet seçmek, ayıp olarak kabul edilir. Özellikle beyaz giymek hiç doğru olmaz. Bu temel kuralları aklınızdan çıkarmayın. Yaz düğünü için çiçekli uçuşan bir elbise tercih edebilirsiniz. Bu elbise, pembe, sarı, mavi gibi yaz renklerinden olabilir. Hafif bronz bir tenin de çok güzel duracağını hatırlatalım. Saçınızı da son dakika yaptırmanızda fayda var, çünkü sıcaktan bozulma riski bulunuyor. Ayrıca ağır takılardan da kaçının. Bir gerçek var ki, ne tür bir düğüne giderseniz gidin, düğün pastası gibi görünmekten kaçınmalısınız.

2- Düğüne giderken nasıl bir ayakkabı seçmek gerekir? Mutlaka topuklu mu olmak zorunda? Önerilerinizi bekliyorum. (Işık. Ç. - İstanbul)

- Kıyafeti tamamlayan en önemli aksesuar ayakkabı olduğu için bu konuda hassas davranmak en doğrusu. Seçeceğiniz ayakkabının rengi ya kıyafetinizle aynı renkte ya daha koyu olmalı. Ancak siyah giyiyorsanız çanta ve aksesuarlarınızda dore ya da lame gibi parlak renkler de seçebilirsiniz. Desenli bir elbise giyecekseniz içindeki bir renkten tercih yapabilirsiniz. Ya da yine renklere uygun dore, bronz ya da gümüş tonlarında bir ayakkabı giymenizin hiçbir sakıncası yok. Sandalet tarzı bantlı ayakkabılar, arkası ve burnu açık modeller yaz ayları için uygun seçimlerdir. Ayrıca bu sezon gladyatör tarzı ayakkabıların da moda olduğunu unutmayın. Yüksek topuklu modellerle daha seksi ve feminen görüneceğiniz için size önerimiz, böyle özel bir gecede rahat edeceğiniz türde bir yüksek topuk seçmeniz olacaktır.

3- Yaz düğününde siyah elbise giyilir mi? Katılacağım düğün yemekli değil, kokteyl şeklinde olacak. Yeni bir elbise de satın almak istemiyorum. (Serap P. - İstanbul)

- Yaz düğünleri için giyebileceğiniz o kadar güzel renkler varken siyah gibi klasik bir rengi tercih etmemelisiniz. Örneğin canlı renkler bu sezon çok moda. Ayrıca yanık tenle çok güzel duran pastel tonlar, bir başka alternatif. Yine de düğünde siyah giyilmez diye bir kural kesinlikle yok. Kokteyl davetiyse kısa bir elbise de tercih edebilirsiniz. Eğer siyah giymekte kararlıysanız, aksesuarlarla kıyafetinizi daha da çarpıcı kılabilirsiniz. Yine siyahı dore ve gümüşle tamamlayabileceğiniz gibi parlak renkli aksesuarlarla da canlandırmak mümkün.

4- Düğün elbisesi seçiminde nelere dikkat etmem gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz? Örneğin düğüne giderken, illa ki uzun elbise giyilir diye bir kural var mı? (Gaye K. - Ankara)

- Eğer formal bir düğün davetiyle herkesin uzun giyeceğini hesaba katarak, siz de uzun bir elbise giymelisiniz. Bunun yanı sıra kokteyl şeklinde bir düğüne gidecekseniz, uzun abartılı bir kıyafetle gitmeniz çok anlamsız olacaktır. Kumaş olarak ipek, organze, brokar gibi çeşitler, her yaz düğününe rahatlıkla giyebileceğiniz alternatiflerdir. Ayrıca üzerinde durmanız gereken bir diğer nokta, vücut tipinizi bilerek seçim yapmanız gerektiği. Örneğin çok sade bir elbise giyseniz bile vücudunuzda beğendiğiniz bir yeri öne çıkararak seksi olabilirsiniz. Örneğin göğüslerinize güveniyorsanız, abartılı olmayan bir göğüs dekoltesini tercih edebilirsiniz. Ya da sırtınızı öne çıkartmak için sade bir elbisede sırt dekoltesi çok alımlı olacaktır. Ama dekoltenin sınırını kaçırmamak gerektiğini sakın unutmayın. Diğer bir konu da seçeceğiniz elbisenin rengi. Saçınızın ve teninizin rengiyle uyum sağlayacak bir renk seçmenizde fayda var.
Haberin fotoğrafları