kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Zincirbozan mektupları

12 Eylül sonrasında, Demirel, siyasi yasaklı olmasına rağmen, el altından Büyük Türkiye Partisi'ni kurduğu için Zincirbozan'da mecburi ikamete tabi tutuldu. Oradan bana gönderdiği mektuplardan bazı bölümleri aktarıyorum:
* "Dava, millet hakimiyetinin kayıtsız şartsız kabul ettirilmesi davasıdır. Milletin sırtına binmek yerine, onun gönlünde taht kurmak isteyenlerin davasıdır. Milleti, cahil oy çoğunluğu diye horlayanların karşısına 'Yeter söz milletindir' diye çıkanların davasıdır. 'Devletin bir milleti olmaz, milletin bir devleti olur' diyenlerin davasıdır. Millet hakimiyeti esastır. Ya demokrasi olacaktır, ya başka hiçbir şey olmayacaktır. Bir vesayet veyahut velâyet rejimi değil, yalnız ve sadece demokrasi olacaktır."
* "Millet, kendilerini milletten daha üstün görenlere, bir ders daha mutlaka verecektir. İşte burada 'ya karnıdır, ya sırtıdır' noktasına gelinir. Anlaşılıyor ki, gemi azıya alanlar, keyfilik ve tarafgirliklerini sonuna kadar devam ettirecek. Ettirsinler... 'Kartaca yıkılacaktır' diyenler kazanacak."