kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gençlik ateşi

Şampiyonanın en genç takımı olan ve grubun en zayıf halkası olarak gösterilen Rusya, İsveç'i 2-0 yenip çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu..
Euro 2008'de D Grubu'nun en güçsüz takımı olarak gösterilen ve ilk maçta İspanya'ya 4-1 yenilen Rusya, son şampiyon Yunanistan'dan sonra dün gece İsveç'i de yendi. 26 yaş ortalaması ile turnuvanın en genç takımı olan Rus ekibi, Pavlyuchenko ve Arshavin ile sonuca gitti. İsveç'in tutuk futbolu ise büyük şaşkınlık yarattı. Rusya daha 6. dakikada Pavlyuchenko ile İsveç kalesini yokladı. Bir dakika sonra da Arshavin ile rakibe zor anlar yaşattı. 15 ve 17. dakikalarda yine Arshavin ile tehlikeli pozisyonlar bulan Rusya, orta alanda kontrolü eline aldı. İsveç defansı kritik hatalar yaparken, ileride İbrahimoviç ile aradığı pozisyonları bulamadı. Dakikalar 24'ü gösterdiğinde defanstan gelen Anyukov'un pasını önünde bulan Pavlyuchenko İsveç ağlarını sarstı: 1-0.

SAHANIN YILDIZI ARSHAVİN
Rusya ikinci yarıda da iyi olan taraftı. 50. dakikada Bilyaletdinov topu Zhirkov'a, o da sahanın yıldızı Arshavin'e aktardı. İki maçlık cezanın ardından kadroya dönen ve müthiş bir performans sergileyen yıldız futbolcu düzgün bir vuruşla İsaksson'u avladı: 2-0. Bu golden sonra risk alan İsveç biraz atak görünse de son 15 dakika iyice dağıldı. Arshavin ve Pavlyuchenko ile net pozisyonlar bulan Rusya farkı artırma şansını değerlendiremedi.

HİDDİNK YİNE BAŞARDI
Rusya Teknik Direktörü Guus Hiddink başında olduğu takımları başarıya koşturmaya devam ediyor. Hiddink, 1996'da Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final oynattığı Hollanda'yı 1998 Dünya Kupası'nda yarı finale çıkardı. 2002'de Dünya Kupası'nda Güney Kore'yi 4. yapan tecrübeli çalıştırıcı, 2006'da Avustralya'yı 32 yıl aradan sonra götürdüğü Dünya Kupası'nda gruptan çıkarmıştı.