kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Göynük Kanyonu'nda yangın sürüyor

Yeni Haber
Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesi yakınlarındaki Göynük Kanyonu'nda dün öğle saatlerinde başlayan orman yangınını söndürme çalışmalarında önemli ölçüde mesafe alındığı ve yangının genişlemesi tehlikesinin sona erdiği bildirildi.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Antalya Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan, alevlerin söndürüldüğünü, ancak kanyon içerisinde yıllar önce devrilmiş ağaç kütüklerinin 5-10 noktada için için yanmaya ve duman tütmeye devam ettiğini söyledi.

Sarp kayalıkların hakim olduğu kanyonda zaman zaman kayaların kendiliğinden devrildiğini, bu kayalarla birlikte alevlerin taşınabileceği ihtimalinin göz önünde tutulduğunu anlatan Kaşan, bu yüzden ''Yangın tamamen kontrol altına alındı ve söndürüldü'' demenin doğru olmayacağını vurguladı.

Söndürme çalışmalarına katılmak üzere Denizli'den gelen helikopterin dün akşam Uşak'ta çıkan başka bir yangın nedeniyle Uşak'a kaydırıldığını belirten Kaşan, iki helikopterle söndürme çalışmalarına devam edildiğini ifade etti. Recep Kaşan, şunları kaydetti:

''Bölgenin arazi yapısı iş makinelerinin çalışmasına imkan vermiyor. Arozözler, uç uca eklenerek 1,5 kilometreye kadar uzatılan hortumlarla bölgede soğutma çalışmaları yapıyor. 1,5 kilometreye kadar uzatılan iki ayrı hortum hattımız var. Yangın bölgesinde 100 kadar işçi çalışmaya devam ediyor. Yangın tamamen kontrol altında denilemez ama tehlike büyük ölçüde geçti. Bu gece veya yarın yangının tamamen söndürülmüş ve bölgenin soğutulmuş olacağını umuyoruz.''

(AA)