kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MELİHA OKUR

TÜSİAD Derviş'i, TOBB Şener'i çok seviyor

İki örgüt, iki bilim adamı ve ilginç yol arkadaşlığı!. TÜSİAD ve TOBB'un artık ortak bir noktası var. TÜSİAD'ın Kemal Derviş'i, TOBB'un Abdüllatif Şener'i Türkiye'nin 'kalkınması' için çalışıyor.
Derviş, kalkınmacı, yoksulluk profesörü!.. Siyasette birinci ligde koşamıyor.
Şener, vergici, teorisyen!.. Siyasette de teorisyen, örgütçü!.. İkisi de eski bakan!.. Biri, liberal solcu, diğeri Milli Görüş geleneğinden geliyor. TÜSİAD, Derviş'i, TOBB Şener'i çok seviyor!.. Bu iki hocayla TÜSİAD ve TOBB nereye koşuyor? Siyaseti tanzim etmek 'para demokratlarını' çok mutlu ediyor. İş dünyasının örgütleri Türkiye'yi ortak akılla üretime odaklamak yerine siyasette büyük oyuncu olmak istiyor!
28 Şubat 1997 öncesi de Türkiye'de iş örgütleri aynı senaryoyu farklı biçimde sahneye koydu. Türk demokrasisi yara aldı. Türkiye kaybetti. Bugün aynı senaryo farklı biçimde yine karşımızda. Postmodern 28 Şubat süreci kimseye yarar sağlamaz!
Evet, Türkiye'ye yeni bir merkez şart!..
Solun bıraktığı boşluğu dolduracak, liberalleri aynı çatı altında buluşturacak, liberal demokrat bir merkez olmalı.
Ancak Türkiye'de siyaseti artık, 'Anadolu sermayesi' şekillendiriyor. Anadolu sermayesini ise TOBB temsil ediyor. Anadolu sermayesinin TÜSİAD damgalı bir harekete tahammülü yok!
Bu durumda ne olacak?
Başarısız bir deneme TOBB'u böler!..