kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çiçek: TÜSİAD'ın anayasa konvansiyonu önerisi haklılığımızın kanıtıdır

Yeni Haber
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TÜSİAD'ın "Anayasa Konvansiyonu kurulsun" önerisiyle ilgili olarak, "TÜSİAD'ın böyle bir konuyu gündeme getirmesi aslında bizim bu konuya ne kadar öngörülü ne kadar doğru baktığımızın kanıtıdır" dedi.

Çiçek, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kadın ve Katılım" konulu toplantıya girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa Mahkemesi'ne verilecek sözlü savunma için kendisinin isminin geçtiğinin hatırlatılması üzerine Çiçek, "Benim ismim birçok yerde geçiyor 3 Temmuz geldiğinde görürsünüz" dedi. Çiçek, sözlü savunmayı Anayasa Mahkemesi'ne verdikleri yazılı savunma çerçevesinde yapacaklarını söyledi.

TÜSİAD'ın yeni bir anayasa için "Siyasetin ve toplumun tüm kesimlerini bir araya getiren "Anayasa Konvansiyonu' kurulsun" şeklindeki önerisi üzerine Çiçek, sivil toplum kuruluşlarının geçmişte de bu yönde talepleri olduğunu ve bu talepleri karşılamak için yeni bir anayasayı seçim beyannamelerine koyduklarını hatırlattı. Bunun için de bir taslak metin hazırladıklarını kaydeden Çiçek, metin daha kamuoyuna duyurulmadan birçok ithama maruz kaldıklarını söyledi. Çiçek, "TÜSİAD'ın böyle bir konuyu gündeme getirmesi aslında bizim bu konuya ne kadar öngörülü ne kadar doğru ve gerçekçi baktığımızın kanıtıdır. Demek ki artık yeni bir anayasa ihtiyacı olduğunu herkes açık bir şekilde dillendirmeye çalışıyor. Bu bizim yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor" dedi.

TÜSİAD'ın önerisini "takdir edilir bir öneri" olarak değerlendiren Bakan Çiçek, çalışmaların daha önce sivil toplum kuruluşlarıyla yaptıkları çalışmayla beraber yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Çiçek, "Bunların birbirinden kopuk olmaması lazım aksi halde bu işi daha baştan öldürmüş oluruz çünkü bize yöneltilen itirazların benzerlerini ya da kendilerinin bize yönelttiği itirazları şimdi kamuoyu kendilerine de yöneltmiş olur" diye konuştu.

(ANKA)