kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Canan Yaka 40 yıldır pek çok tasarıma imza attı.

'Ben terziyim çünkü modacı kelimesinden utanır oldum'

Cesars Secret dergisine mesleğini anlatan modacı Canan Yaka, son yıllarda herkesin 'modacıyım' demesinden çok rahatsız..
* Kendimi 'terziyim' diye adlandırıyorum. İşimizi çok yozlaştırdılar, herkes modacı oldu. 'Modacı' kelimesinden utanır oldum son yıllarda. 40 seneye yakın bu işin içinde olmama rağmen, daha çok öğreneceğim şeyler var.
* Ben bu mesleği annemden devraldım. Senelerce annemin gözünde 'tamam' ışığını görmek için bekledim. Sibel Can Maksim'de çıkarken, annem baktı ve "Güzel, beğendim" dedi. Ertesi sabah işyerimde koskoca bir çiçek geldi ve üstünde "Artık bayrağımı sana devredebilirim" yazılıydı. Hayatımdaki en mutlu gündü o gün.

Defile komik
* Bu ülkeye bu kadar çok markanın girmesi insanları yozlaştırdı. İnsanların daha çirkin olmasını sağladı.
* Defile düzenlemek bana çok komik geliyor. Yapılan defilenin bir amacı olmalı. Benim yaptığım 36 beden elbiseleri hiç kimseye satabilme imkanım yok. Kenara atacağım bir koleksiyon olur. Aman çıkmasın! Ben zaten düğünlere ya da davete üç-beş elbise diktiğim zaman zaten defilemi yapmış oluyorum.
* Ünlülerle çalışmak eskiden çok keyifliydi. Şimdi yeni jenerasyon da yozlaştı. Bunun bir temaşa sanatı olduğunu unutuyorlar. Giyim, sahnede yaptığın iş için oldukça önemlidir. Görsellik çok önemli. Melodiye nasıl önem veriyorsan, fiziğini nasıl güzelleştirmeye çalışıyorsan, sesini eğitmeye nasıl çalışıyorsan giyimine de önem vereceksin.
* Gülben Ergen ile çalışırken çok rahatım. Bana sorarsanız kişilikli bir insanın hayatı boyunca iki ya da üç kuaförü olur, aynı oranda manikürcüsü, akıl danışacağı sürekli bir modacısı, terzisi olur. Manikürcüsü ve parfümü aynıdır. Kadın tarz olmalı derken bunları kastediyorum. 16 senedir çalışıyorum Gülben Ergen'le, Muazzez Ersoy da çok kendini bilen bir sanatçıdır.
* Güzel bir kadın olmak mecburiyeti yoktur ama tarz bir kadın olmak mecburiyeti vardır.