kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
'İki Aile' dizisinde 'Oğuz' karakterini canlandıran Kınay: Türk televizyon ve sinema tarihinde, kötü adamla başlayıp jön ve iyi karakter oynayan ilk aktör benim!

Transseksüel ya da cami imamı olurum

Tiyatrocu Emre Kınay, "Oynamak istediğim her rolü oynarım" dedi ve ekledi: Benim için hikaye önemli. Transseksüel de olurum, cami imamı da olurum, baba da!..
Bir süre önce kızı Duru'nun adını verdiği 'Duru Tiyatro'yu kuran Emre Kınay, "Tiyatro açmayı kahramanlık olarak görmüyorum. Bildiğim işi yapmaya çalışıyorum. İş, paramla rezil olmaya vardığında vazgeçerim. Kendime biçtiğim bir 10 yılım var" dedi. 'Cesars Secret' dergisine konuşan Kınay, oyunculuğa bakışını anlattı.
* Tiyatro benim için hobi değil. Tiyatronun nasıl para kazandıran bir sektör olduğunu biliyorum. İşinizi iyi yapıyorsanız, hiçbir dalda aç kalmak söz konusu değildir. Tiyatro yolda da bırakmaz, aç da!

Sanatçı renklidir

* Yarın kızım bana "Baba Türkiye bu hale gelirken sen ne yaptın?" dediğinde, "Kızım sana iki tane daire, bir tane daha araba bırakabilirdim. Onların pahasına bunları yapabildim" demek için tiyatro yapıyorum. Başka bir derdim olmaz.
* Oynamayı istediğim her rolü oynarım. Cami imamını da oynarım, transseksüeli de! Baba da olurum... Benim için önemli olan üzerinden anlattığım hikayedir. Benim durduğum yer burasıdır.
* Bir rolü oynarken, 'önemli olan sadece anlatmak istediğim bir hikaye mi, değil mi?' diye bakarım. Son derece sosyal, son derece demokrat, sosyal devlet yapısına inanan biriyim.
* Bizim sinemamız, oyuncuyla derdi en az olan sinemadır. "Ben odunu da oynatırım" gibi bir söz, sadece Türk Sineması'ndan çıkabilecek bir sözdür. O yüzden sanatçı olmak zaten çok renkliliği gerektirir.

Deli gibi çalışırım

* Kendi adıma bir başarıdan bahsedemem. Ben sadece elimden geldiğince deli gibi çalışıyorum. Tiyatroda kuyruklar olmadığı sürece kendimi bu ülkenin bir oyuncusu, bir aktörü olarak başarılı görmeyeceğim.
* Kim ne derse desin, benden önceki kuşakların, benim ustalarımın başarısız olduklarını düşünüyorum. Bugün bana bıraktıkları bir enkaz! Bu anlamda ben kendi adıma da bir başarıdan bahsedemem.
* Bugün bu ülkede iki elin parmaklarını geçmeyecek özel, bağımsız tiyatro var. Bunların yüzde 40'ı çağdaş medeni tiyatronun repertuvarını takip ediyor. Bizim hedefimiz bunlardan biri olmaktır. Bunu yapabildiğimiz oranda, kendimi mutlu sayarım.
Haberin fotoğrafları