kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Albümümle herkesi dans ettireceğim

Berna Öztürk'ünilk mix CD'si'Dancing In The Sun'önümüzdeki haftaçıkıyor. Öztürk:Albümüm, güneşinmutlu ettiği insanlarıdans etmeye teşvikedecek..
Toplama bir albüm çıkaran 'Tarkan'ın baldızı' lakaplı DJ Berna Öztürk, albümünü ve bu sıfatla ilgili düşüncelerini anlattı:
* Uzun süredir albüm çıkarmak istiyordum. Profesyonel anlamda yedi yıldır DJ'lik yapan biri olarak, artık dinleyicilerle birebir iletişimin dışında buluşmam gerekiyordu. Yeterince profesyonelleşmeden iş yapmak karakterime ters olduğundan, Orkun Tunç'un sunduğu toplama albüm fikri çok hoşuma gitti.
* Albüm birbirinden güzel 15 şarkıdan oluşuyor. Adından da referans alarak, albümün, güneşin mutlu ettiği insanları dans etmeye teşvik eden bir karakteri var. Konsept olarak insanın içini açacak nitelikte oldu. Sanatın, güzele hizmet etmesi gerektiğini düşünüyorum. 'Dancing In The Sun'da hep güzel duygular mevcut.

Herkese hitap ediyor
* Albümün, müziği katılımcı bir ruhla dinleyen herkese hitap edeceğine inanıyorum. Elbette elektronik müzik severler asıl kitlemiz. Müziği fon olarak görmeyip, bütünün bir parçası olarak görenlerin daha çok ilgisini çekeceğine inanıyorum.
* Elektronik müziğe geçişim house dinleyerek oldu. O nedenle altta güzel bir beat, üstte vokal, gitar, bas gitarın akıcı bir melodisi beni tavlamaya yetiyor. Dünya müzik piyasasının eğilimleri daha başka bir yöne kaydığından, benim favori DJ'lerim eskiler. Yine de müzik anlayışlarını beğendiğim DJ'ler içinde Bob Sinclar, Dave Seaman, Armand Van Helden, David Vendetta ve tabii ki Boy George'u sayabilirim.
* Hayattaki amacım kişisel gelişimimi gerçekleştirmek ve bunu yaparken de 'temiz' kalabilmek. 'Tarkan'ın baldızı' sıfatını ne ben kendi kendime ortaya attım, ne de bundan yararlanmaya çalışarak kendi öz varlığımı kirlettim. Doğru bildiğim şeyleri hakkıyla yapmaya çalışıyorum. Eş zamanlı olarak ablam Türkiye'nin en büyük starıyla birlikteyse ben ne yapabilirim? Kendi seçimim olmayan şeylerin, insanların 'etiketleme hastalığı' ile yargılanmasını komik buluyorum. Ben kendimin farkındayım. Görmek isteyengörür, istemeyense önyargısına yenik düşer. (CosmoGIRL!)