kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Üzümlerin ilk ezildiği topraklar

Kavaklıdere, 2008 yılında da yeni bağ yatırımları ve yeni şaraplarıyla sektörde öncülüğünü sürdürmeye devam ediyor. Şirket başta Ege bölgesi olmak üzere toplam yedi bölgede yapmış olduğu bağcılık çalışmalarının sonuçlarını serilerine yansıtmaya başladı. Kavaklıdere'nin sahibi Ali Başman'la buluştuk; yeni yatırımları konusunda konuştuk.

Kalite yükseliyor
Başman, "Bugün 5 bin 500 dönümlük bağa sahibiz. Ayrıca bağlarımızın yanındaki üretim tesisleri ile de uluslararası kalite kriterlerine varılmaya başlandı. Yeni üretim tesislerimizde grovite (yerçekimi)'nden yararlanılarak pompa kullanılmadan üretim yapılıyor. Düşük randımanlı bağlarımızda yetişen üzümler; gravite yöntemi uygulanarak, pompalama işlemine maruz kalmadan tanklara aktarılıyor. Böylelikle üzümler yıpranmıyor, şarabın kalitesi artıyor. Kavaklıdere Şarapları, bu stratejisi sayesinde çok özel şaraplar yaratmaya devam ediyor. Bu şarapların arasında prestij ürününü oluşturan Egeo serisine bir yenisi de eklendi" dedi.

Serinin dördüncüsü
Bugüne kadar Egeo serisi; 'Egeo Cabernet Sauvignon', 'Egeo Cabernet Sauvignon& Merlot' ve 'Egeo Sauvignon Blanc' olmak üzere üç şaraptan oluşuyordu. Şimdi de dünyanın en gözde üzüm türlerinden biri olan Syrah'ın seriye katılmasıyla seri artık dört şaraptan oluşuyor. Son 10 yıldır artan ilgi ile en soylu üzüm kabul edilen ve yeni dünyada Shiraz adıyla tanınan Syrah yumuşak ama yoğun tanene sahip. Syrah, gençken içilebileceği gibi, şişede en iyi olgunlaşan ve en uzun süre dayanan olağanüstü kompleks şaraplar yapıyor.