kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yunanistan'da 5,7'lik deprem

Yeni Haber
Yunanistan'da bu sabah Richter ölçeğine göre 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin merkez üssünün başkent Atina'nın 90 km güneybatısındaki Argos kenti yakınlarında olduğu belirtildi.Atina Yerbilimleri Enstitüsü, saat 04.58'de meydana gelen depremin can ve mal kaybına yol açmadığını duyurdu.

GÜNEY EGE'DE 4.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Yunanistan'da merkez üssü Güney Ege'de Karpathos adası açıkları olan, Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı kaydedildiği bildirildi.

Atina Yerbilimleri Enstitüsü, saat 10.17'de meydana gelen depremin can ve mal kaybına yol açmadığını duyurdu. Öte yandan söz konusu sarsıntının 12 adalar bölgesinde hissedildiğini kaydeden basın yayın organları, depremin halk arasında endişe yarattığını kaydettiler.

Bu arada bu sabah saat 04.58'de Atina'nın 90 km güney batısında Argos kenti yakınlarında meydana gelen ve gerek Mora yarımadası gerekse başkentte hissedilen, Richter ölçeğine göre 5,7 büyüklüğündeki deprem hakkında değerlendirmede bulunan Yunanlı deprem bilimciler, sarsıntının yeryüzünün 80 km derinliğinde meydana gelmesi nedeniyle can ve mal kaybına yol açmadığını kaydettiler.

AA