kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Göynük Kanyonu alev alev

Yeni Haber
Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesi yakınlarındaki Göynük Kanyonu'nda başlayan orman yangını sürüyor.Antalya Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan, Göynük Kanyonu'nun çok derin olması nedeniyle, yangın söndürme uçaklarının alevlere çok fazla yaklaşamadığını, bu yüzden de isabetli su atışı yapamadıklarını bildirdi.

Yangına Antalya'da konuşlu biri keşif amaçlı kullanılan 2 helikopterin yanı sıra Fethiye ve daha sonra Denizli'den gönderilen 4 helikopterle müdahale edildiğini belirten Kaşan, Göynük Kanyonu'na ulaşan yolun da dar olduğunu söyledi.Kaşan, şu bilgileri verdi:''Yangın bölgesindeki arazi bizim deyimimizle, kırık bir arazi. Yani çok sarp bir bölge. Yol imkanı da çok zayıf. Kanyonun girişine kadar giden tek bir yol var. Bu yüzden yangın bölgesine çok fazla arozöz gönderilemiyor. Halen yangın bölgesinde 5'i bizzat alevlere müdahale eden 7 arozöz bulunuyor. 2 arozöz su takviyesi amacıyla bulunduruluyor.

Daha geride ise belediyelere ait 3 arozöz yedek bekletiliyor.''Yangın bölgesindeki yolun dar olması nedeniyle bölgeye çok fazla araç gönderilemeyeceğini bildiren Kaşan, ''Araç gönderilse de manevra yapamaz. Zaman zaman şiddetini artıran rüzgar da çalışmaları güçleştiriyor'' dedi.

SERİK'TEKİ YANGIN

Bu arada, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Bilginler köyü yakınlarındaki ormanlık alanda elektrik trafosunun patlaması sonucu orman yangını çıktı.Yangın, Serik Orman İşletme Müdürlüğündeki 7 arozözle çok kısa sürede müdahale edilmesiyle büyümeden söndürüldü.Arozözlerin soğutma çalışmasına devam ettikleri, yangında 5 dekar orman alanının zarar gördüğü bildirildi.

ÇANAKKALE'DE ORMAN YANGINI

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde orman yangını çıktı. Edinilen bilgiye göre, Eceabat ilçesine bağlı Yalova köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını başladı.

Yangına 5 uçak ve 1 helikopterle havadan, 14 arazözle karadan müdahale edildiği bildirildi.

MALTEPE'DE ORMAN YANGINI

Maltepe'de çıkan yangında yaklaşık 4 hektarlık ormanlık alan kül oldu. Yangının, çocukların oyun oynamak için kullandığı barakada başladığı öğrenildi.

Başıbüyük Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı. Çocukların oyun oynadığı sırada çıktığı belirlenen yangın, kısa sürede büyüdü. Çevredeki vatandaşların da yardım ettiği söndürme çalışmaları, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında, ormanlık alanda bulunan 2 boş baraka ile birlikte arı kovanları kül oldu. Bu arada bir itfaiye eri, sıcaktan ve dumandan etkilendi.

Görgü tanıkları, yangını oyun oynayan çocukların çıkardığını söyledi.