kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TAI'deki ölümler mercek altında

Yeni Haber
Aselsan'da geçtiğimiz yıllarda dört mühendisin intiharının üzerindeki sır perdesi henüz aydınlatılamazken, TAI'de (Turkish Aeorospace Industries) son dönemde meydana gelen ölümlerin de mercek altına alındığı öğrenildi. Bu ölümlerle ilgili savcılığın soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

Alınan bilgiye göre, TAI'de son dönemde dört ayrı ölüm gerçekleşti. TAI'de yılbaşından bu yana meydana gelen ölümler üzerine savcılığın yürüttüğü soruşturmada bütün ölümlerin en ince detayına kadar mercek altına alındığı kaydedildi. Fabrikada "kaza' sonrası yaşamını yitiren iki işçi ve geçtiğimiz aylarda TAI'ye giriş yaptıktan sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren güvenlik görevlisinin de bu kapsamda değerlendirildiği de bildirildi.

Son olarak geçtiğimiz hafta evinde kalp krizi sonrasında yaşamını yitiren TAI'nin eski F - 16 test pilotu Şener Koltuk'un da bu kapsamda değerlendirildiği öğrenildi. Evindeki ölümü sonrasında Koltuk'un naaşına Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldığı ve yakınlarının da ifadelerine başvurulduğu bildirildi.

ASELSAN'DAKİ ÖLÜMLER

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda ASELSAN'da çeşitli ölümler meydana gelmiş ancak bu ölümlerin üzerindeki sır perdesi kaldırılamamıştı. Ölümler şöyle gerçekleşmişti:

- ASELSAN'da kritik projelere imza atan 31 yaşındaki makine mühendisi Hüseyin Başbilen, 7 Ağustos 2006'da aracının içinde ölü bulunmuştu.

- Birkaç ay sonra yine aynı kurumda 3 yıldır çalışan elektrik mühendisi 30 yaşındaki Alim Ünsem Ünal 16 Ocak 2007'de başından vurulmuş halde ölü bulunmuştu.

- Son olarak, 26 yaşındaki elektrik mühendisi Evrim Yançeken'in 26 Ocak 2007'de 6'ncı kattaki evinin penceresinden atlayarak intihar ettiği bildirilmişti.

Adı geçen 3 kişinin de ODTÜ mezunu oluşu dikkat çekerken, bu kişilerin Aselsan'ın özel ve önemli projelerinde görev alan kişiler olması, kayıtlara "intihar" olarak geçen ölümlerle ilgili soru işaretlerini arttırmıştı.

(ANKA)