kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kral Medya Grubu için Doğuş'tan 95 milyon dolar teklif

Yeni Haber
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) satışa çıkardığı Kral TV ile Kral FM Ticari ve İktisadi Bütünlüğüne, Doğuş Yayın Grubuna bağlı A Yapım Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş'nin 95 milyon dolar teklif verdiği bildirildi.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, Fonun Teleon Reklamcılık ve Filmcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'den devraldığı Kral TV ile Kral FM Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü bugün satışa çıkardığı, 85 milyon dolar muhammen bedele sahip ticari ve iktisadi bütünlüklerin ihalesinin TMSF Merkez Binasında gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açık artırmada tek katılımcı olarak Doğuş Yayın Grubuna bağlı A Yapım Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş'nin yer aldığı belirtilen açıklamada, kapalı zarf teklifi olarak 95 milyon dolar teklifte bulunan şirketin herhangi bir artırımda bulunmadığı, ihalenin bu bedelle sonuçlandığı bildirildi.

Açıklamada, verilen teklifin Fon Kurulu onayına sunulacağı ve Kurulun vereceği karar doğrultusunda kesinlik kazanacağı, Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık ihalesinin 20 Haziran 2008 Cuma günü aynı adreste yapılacağı aktarıldı.

Verilen bilgiye göre, satışa konu ticari ve iktisadi bütünlük, Kral TV ve Kral FM'nin faaliyetini sürdürebilmesi için yararlı veya gerekli olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından, 3984 sayılı Kanunun geçici 6. maddesi hükmü kapsamında frekans tahsis ihalesine kadar müktesep hak teşkil etmemek üzere kullandırılan geçici ulusal karasal frekans ve kanal kullanım hakkı, uydu yayın lisansı, kablolu yayın lisansı, marka/marka başvuruları, internet alan adları, vericiler, menkul mallar ile bu mal, hak ve varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşuyor.

AA