kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Demokrat Parti'de istifalar sürüyor

Yeni Haber
Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mustafa Erarslan ve Kayseri teşkilatının toplu istifasının ardından, partide istifalar sürüyor. DP GİK üyesi Recep Bay da partideki görevinden istifa etti.

DP GİK Üyesi Recep Bay yaptığı açıklamada, geçmişte milletle devlet arasında kucaklaşmayı en güzel şekilde yerine getirmiş olan Demokrat Parti misyonunun tepeden yapılan yanlışlıklar sonucunda, Türkiye'nin en fazla ihtiyaç duyduğu dönemde sorumluluklarını yerine getiremez bir konuma düştüğünü ifade etti. Bay, şunları kaydetti:

"Ben ve bazı arkadaşlarım, parti tabanımızın talebini en üst kurulumuza cesaret ve kararlılıkla taşıyarak, DP GİK'de tartışılmasını ve bu şanlı misyonun milletiyle kucaklaşan bir hareket haline getirilmesi konusunda ciddi bir mücadele içinde olduk. Mücadelemizi koltuk, makam, kişisel çıkar ve ihtiras uğruna değil, partimiz adına millete ve kamu vicdanına hizmet düşüncesiyle yaptık. Parti içi mücadelemizi hiçbir şekilde dışa yansıtmadan, partimiz ilgili kurullarında ve siyasi nezaket içinde yaptık. Tepeden yapılan, Siyasi Partiler Kanunu'na parti tüzüğümüze aykırı uygulamalara tepkimizi dahi ilgili kurullarda gösterdik."

Bugün gelinen noktada, yeni atılımlar gerçekleştirebilecek, halkın taleplerini görebilen, parti içi demokrasiyi gerçekleştirebilmiş, bütünleştirici bir parti yapısı oluşturma konusunda, parti yönetimi ile farklı düşüncelere sahip olduğunu belirten Bay, "Huzur ve inançla hizmet edemeyeceğim bir parti yapısının içinde yer almamak adına, bugün itibariyle DP GİK üyeliğimden istifa etmiş bulunuyorum" dedi.

(ANKA)