kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Patates köftesi
Bulgur bir bardak sıcak suyla haşlanır, kabartılır. Soğan rendelenir, yağla kavrulur, salça konur, bir-iki kere daha çevrilir. Bulgurun üzerine dökülür, patates rendelenir, ince kıyılmış soğan, maydanoz, limon suyu, tuz, karabiber konur iyice yoğrulur. Köfte şekli verilir, yeşillikle servis yapılır.

Malzemeler
* İki haşlanmış patates
* Bir su bardağı bulgur
* Bir kuru soğan
* Bir kaşık biber salçası
* Bir fincan sıvı yağ
* 3 adet taze soğan
* Yarım demet maydanoz
* Bir limon suyu
* Kimyon, tuz, karabiber Patates köftesi