kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Masaj gibisi var mı?

Dr. Yasemin Fatih Amato
Kozmetik tedavilerin kısıtlandığı bu mevsimde ve yılın her döneminde, her gün gönül huzuru ile devam edebileceğimiz en etkili güzellik iksiri masajdır. Masaj o kadar hayatın içindedir ki, onu bazen unuturuz. Oysa belki de içgüdüsel olarak bulunmuş, en eski tedavi yöntemidir. Günümüzde masaj tıbbi tedavi yöntemlerinin bir tamamlayıcısı olarak daha da büyük önem kazanmıştır.

Selülitte çok etkili
İyi bir masaj bütün selülit tedavilerinden daha etkilidir. Esasında selülit tedavisi için kullanılan aletlerin tümü masajı taklit eder. Masaj yapan kişi zor bulunduğu ve insan gücü gitgide daha pahalı olduğu, enerjisi sabahla akşam arası değiştiği, yorulduğu için aynı standartta masaj yapamayabilir. Bu nedenle masajın görevini yapan aletler geliştirilmiştir. Örneğin lenf drenaj birebir selülit masajını, LPG gibi vakumlu tedaviler de kuvvetli masaj prensibini taklit eder. Selülit, dokusu bozulmuş bir yağ hücresinden başka bir şey değildir. Kan ve lenf dolaşımındaki sıkıntılar sonucunda, su toplayan yağ hücreleri sertleşir. Böylece normal yağ dokusu bozulur, portakal kabuğu görünümünü alır. Masaj, kan ve lenf dolaşımını düzelterek ödemlerin çözülmesine yardımcı olur. Özellikle lenf drenajına ağırlık veren masajlar, belli noktalara uygulanan basınç sayesinde lenf dolaşımını daha etkin bir şekilde hızlandırırlar. Sonuç olarak yağ dokusunda hapsolan sıvı serbest kalır, hareketlenir. Dolaşım sistemi, bu fazla sıvıyı ve diğer toksinleri ayrıştırarak idrar veya ter yoluyla vücuttan atılmasını sağlar. Böylece vücut dokusu sıkılaşıp toparlanır. Aklınızda olsun, iyi bir selülit masajından sonra idrar yapma isteğinin doğması gerekir. Aromatik yağlar masajın etkilerini arttırırlar. Bitki özlerinden oluşan bu yağlar, masaj kan dolaşımını hızlandırırken, yağların parçalanmasına yardımcı olurlar. Öte yandan cildi besleyerek sıkılaştırırlar.

En doğal tedavi

Masaj doğru uygulanırsa, vücudumuzun kendi kendini iyileştirme yeteneğini harekete geçiren, sağlığımızı geliştiren, cildimizi güzelleştiren, bizi forma sokan ve kendimizi harika hissetmemizi sağlayan bir uygulamadır. Masajın etkileri vücudumuzda dalga dalga yayılır. Önce kan dolaşımı canlanır. Böylece hücreler daha iyi beslenir ve daha çabuk toparlanmaya başlar. Kan dolaşımı arttığı için vücut, toksinleri ve ödemleri kolayca uzaklaştırır. Masajla kaslarımızın esnekliği artar, eklemlerimiz rahatlar ve hareket kabiliyetimiz gelişir. Masajın yarattığı fiziksel ve psikolojik rahatlama kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar...