kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Terim'den İtalya'ya yeşil ışık

Yeni Haber
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ay-yıldızlıların başarılı bir performansla çeyrek finale yükselmeleri, İtalyan spor basınında teknik direktör Fatih Terim'e yeniden büyük ilgi gösterilmesini de beraberinde getirdi.

Terim'in, dün Cenevre'de düzenlediği basın toplantısına, bugünkü İtalyan spor gazeteleri de geniş yer ayırdı. İtalyan basınındaki haberlerde, Terim'in yeniden İtalya'ya dönme olasılığı üzerinde durulması da dikkati çekti.

La Gazzetta dello Sport'ta ''İmkansız diye bir şey yoktur'' başlığıyla sunulan haberde, Terim'in, ''İtalya'da yeniden Serie A'da çalışmaktan büyük mutluluk duyarım. Oraya gelmek istememin nedeni rövanş isteği değil'' dediği belirtildi.

Habere göre Terim, İtalya'dan kendisine bir teklif olup olmadığına ilişkin soruya da ''Bırakın önce Avrupa Şampiyonası'nı bitireyim, yirmi gün sonra tekrar konuşuruz. Ne olacağını bilemiyorum'' diyerek yanıtladı.Tuttosport gazetesi de Terim'in bu soruyu şu sözlerle yanıtladığını yazdı:

''İtalya'ya geri dönmek isterim, ama önce müsaade edin burada, İsviçre'de kazanayım. İtalya'ya Avrupa Şampiyonu olarak dönersem, çok daha farklı olur değil mi?''

Corriere dello Sport ise Terim'in, ''Ülkenize teknik direktörlük için geri dönmek istiyorum. Ne zaman? Hele bir Avrupa Şampiyonası bitsin, bazı telefonlar gelebilir'' dediğini yazdı.

Habere göre Terim, AC Milan'da kendisine yeterince zaman tanınmaksızın işine çabuk son verilmesinden dolayı içinde bir tür intikam duygusu taşımadığını da kaydetti.

Haberde Terim'in, ''İtalyan futbolundan intikamınızı almak mı istiyorsunuz?'' sorusuna karşılık olarak, ''Hayır amaç bu değil. Ama elbette bir rövanş istiyorum. Çünkü gerçek Terim'i sadece Floransa'da görebildiniz'' dediği belirtildi.

İTALYA İLE FİNALDE KARŞILAŞALIM

Haberlerde, çeyrek finale yükselebilmek için bu akşam Fransa'yı yenerek, Hollanda'nın da Romanya'yı yenmesini beklemek durumunda olan İtalya için Terim'in moral vermeye çalıştığı da kaydedildi.

Corriere dello Sport, haberinde Terim'in İtalya değerlendirilmesini ön plana çıkararak, ''Terim mutluluktan uçuyor: İtalya ile finalde karşılaşalım'' başlığını kullandı.

Terim'in, Fransa'ya karşı İtalya'yı destekleyecek olan Terim'in şöyle konuştuğu belirtildi:

''İtalya kalbimde. İtalya, Fransa'yı yenip çeyrek finale çıkacak. Bunu böyle yazın: Sorun yok, kazanacaksınız. Çeyrek finalle yola devam edeceksiniz. Biz Viyana'ya kadar gideceğiz. Finalde kimle karşılaşacağız? İspanya, belki de İtalya. Evet, Türkiye-İtalya. Biz kesinlikle orada olacağız.''

Terim'in İtalya'daki ilk göz ağrısı Floransa'yla ilişkileri konusunda ise ''Pek çok taraftarın benim galibiyetimden mutluluk duyacağını biliyorum. Ben de Floransa'yı kalbimde taşıyorum'' dediği kaydedildi.La Gazzetta dello Sport'un haberine göre de İtalya'da pek çok kişiden kutlama mesajı aldığına değinen Terim, şöyle konuştu:

''İtalya'nın kalbimde ayrı bir yeri var. İtalyanların bana olan sevgisini biliyorum. Sürekli telefonlar, mesajlar geliyor. Bugün Gökmavilileri desteklemek için belki Zürih'te olacağım. Finale yükselmeyi, finalde İtalya'yla karşılaşmayı umuyorum. Haydi! Ayın 29'unda Viyana'da buluşalım.''

Tuttosport gazetesiyse, Terim'in, ''Şimdi İtalya'yı destekleyeceğim'' sözünü başlığa taşıdı.

Haberde, Terim'in, ''Fransa ile oynanacak maçta tribünlerde olacağım. Böyle bir maçı kaçırmak istemem. Tabii ki Gök-mavilileri destekleyeceğim. Çeyrek finale çıksınlar, finalde buluşalım'' dediği kaydedildi.