kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sabah koşusunda Bush'a tek kurşun

Alman Welt gazetesi, Almanya gezisi sırasında Bush'un suikast girişimi atlattığını iddia etti. Alman polisi "Kurşun olayı doğru... Ancak özel tim görevlisinin silahı yanlışlıkla ateş aldı" açıklaması yaptı.....
Alman basınında şok iddia... Ülkenin önde gelen gazetelerinden Die Welt, ABD Başkanı George W. Bush'un Almanya'ya yaptığı veda ziyareti sırasında bir "suikast girişimi" atlattığını yazdı. Gazete pazar gecesi internet sitesine koyduğu haberi, başkent Berlin'de yayımlanan saygın "Berliner Morgenpost" gazetesine dayandırdı. Gazete, Almanya ziyareti sırasında Berlin yakınlarındaki Meseberg Sarayı'nda kalan Bush'un ziyaretinin ikinci gününde yani 11 Haziran günü bir saldırıya hedef olduğunu yazdı.

KORUMA YARALANDI
Her yurtdışı ziyaretinde olduğu gibi çevresinde koruma ordusuyla Saray'ın çevresindeki korulukta koşan Bush gelen bir kurşun sesiyle irkildi. Koruma görevlileri Bush'un çevresinde etten bir duvar örerken, Bush'un hemen yanında koşan Alman özel tim görevlisi elinden yaralandı. Gazete kurşunun 9 milimetrelik bir tabancadan çıktığını, Bush'un hemen Saray'a götürüldüğünü, korumanın da tedavi altına alındığını yazdı.

'YANLIŞLIKLA ATEŞ ALDI'
Gazeteye konuşan Alman istihbarat servisinden kaynaklar Bush ve istihbarat görevlilerinin bir toplantı yaptığını ve program akışına devam edilmesi kararı alındığını belirtti. Kaynak, bu şekilde bir şüphe çekmeden suikast girişiminin "örtbas" edildiğini kaydetti. Olayın, El Kaide'nin güçlü olduğu Almanya'da meydana gelmesiyse soru işaretleri yarattı. Haber dünya medyasına bomba gibi düşerken, akşam saatlerinde Alman polis teşkilatından beklenen açıklama geldi... Potsdam Emniyet Müdür Yardımcısı Hans J. Uhlenbruck olayı doğruladı. Ancak yaşananın bir özel tim görevlisinin koşarken silahının yanlışlıkla ateş almasından ibaret olduğunu söyledi. Almanya İçişleri Bakanlığı ise konu hakkında Emniyet Müdürlüğü tarafından bilgilendirildikleri açıklaması yaptı.