kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Marmara Denizi Çalıştayı'nda bir sunum yapan Prof. Dr. Namık Çağatay harita üzerinde riskli bölgeleri göstererek açıklamalarda bulundu.

Gaz-sıvı çıkışı olmayan 70 kilometre çok riskli

İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Görür, Adalar'ın güneybatısından başlayıp, Orta Marmara çukurluğuna kadarki bölümde gaz ve sıvı çıkışı olmadığını, bunun da risk doğurduğunu söyledi..
İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi Çalıştayı'nda çarpıcı açıklamalar yaptı. Denizaltı ile geçen yıl yapılan deprem araştırmalarının sonuçlarının değerlendirileceği çalıştayla ilgili bilgi vermek için düzenlenen basın toplantısında konuşan Görür, en riskli fay hattının Çekmece-Silivri hattı olduğunu söyledi.

1766'DAN BERİ...
Görür, Çınarcık ve Tekirdağ çukurluğunda gaz ve akışkan çıkışı olmasına karşın Adalar'ın güney batısından başlayıp orta Marmara çukurluğuna kadar yaklaşık 70 kilometrelik fay hattında gaz ve akışkan çıkışı tespit edilmediğini belirterek, "Muhtemelen bu bölüm çok riskli" dedi. Görür, bazı kesin sonuçlar için çalıştayın sonucunun beklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Araştırmacılardan Louis Geli de araştırmanın en önemli bulgularından birinin, Çekmece-Silivri fay segmenti üzerinde gaz çıkışlarının görülmemesi olduğunu ve bu kısmın kilitlendiğini, 1766'dan beri kırılmamış olduğunun düşünüldüğünü ifade etti.
Haberin fotoğrafları