kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ADSL'de hedef Türkiye'deki evlerin yarısı

MARKA bilinirliği Türk Telekom'un algınlanması ve algı değiştirilmesi konusunda çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Türk Telekom'un geliştirdiği hizmetlerin ihracının da çok önemli bir hedef olduğunu düşünüyorum. Ben Türk Telekom'un borsada kote olan bir şirket olmasından oldukça mutluyum. Bizim artık küçük yatırımcılarımız var. Eğer halka açık şirketseniz raporlamanız ve hesap verilebilirlik çok katı kurallara bağlı. Halka açık bir şirkette düzenli raporlama sizi dünyadaki benzer şirketlerle daha rahat karşılaştırma imkanı tanıyor. Bu da önemli oranda motiveyiz çünkü kendi paramızı da bu şirkete yatırdık.

* ADSL yıl sonunda 6 milyon aboneye ulaşıyorsunuz. Buradaki orta vadeli hedefiniz nedir?
Biz şu anda Türkiye'deki toplam hanehalkının yüzde 27- 28'ine ulaşabiliyoruz. Bu asılında çok kolay yüzde 40-41'lik seviyelere çıkabilir. Özellikle eğitime yapılan katkılar ve öğrencilerle. Bu rakam, bugünkü fiyat seviyeleriyle ulaşılabilecek maksimum miktar. Ancak gelecekte vergi düzenlemeleri ve ülkedeki gelir düzeyinin artmasıyla toplam hanehalkının yarısına ulaşabilirsiniz. Bu da ilk etapta 8 milyon hane demektir.

* Sabit telefon konuşmaları tüm dünyada olduğu gibi sizde de düşüyor. Bu düşüşü durdurabilecek misiniz?
Bizim hedefimiz, ki bunu halka arz sürecinde yaptığımız roadshow'larda da anlattık, bu yıl sonuna kadar ses gelirlerimizi aynı seviyede tutmak. Türkiye'de taşınan toplam ses trafiğinin ne kadarı cepten, ne kadarı sabit hattan bu önemli. Son üç yılda Türkiye'de toplam ses trafiği içinde sabit telefondan taşınan sesin oranı yüzde 70'lerden yüzde 55'ere geriledi. Bunu Avrupa ülkeleri ile karşılaştırdığınızda, bu oran yaklaşık yüzde 40 olduğunu görürsünüz. Ancak Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde bu oran yüzde 50'lerde. Biz şu anda bu ortalama seviyeye gelmiş durumdayız.