kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Meyve kriterleri kalksın' tartışması

AB, "Standartlara uymuyorlar" diyerek çöpe attığı yamuk salatalık, şekilsiz domateslerin satışına "Hayat pahalı" diyerek izin vermeye hazırlanıyor..
Bugüne kadar yiyecek ve içeceklere katı kurallar getiren Avrupa Birliği, yasaklarını gevşetme kararı aldı. İngiliz Independent gazetesine göre, artık eğri salatalıklar, büyük domatesler raflarda yerlerini alabilecek. AB'nin, sürekli standartlar getiren kurum olmasının eleştirildiğini belirten gazete, "Bürokratlar, sadece '1'inci sınıf salatalık satılabilir' kuralını bozarak yumrulu, şekli bozuk meyve ve sebzeleri kabul ediyor" ifadelerini kullandı.

'10 MİLİMETRE KAVİSİ OLABİLİR'
AB'nin tarım komisyonerlerinden Mariann Fischer Boel, şekli standartlara uymayan meyve ve sebzelerin "pişirilebilir" etiketiyle raflara yerleştirileceklerini söyledi. "Herkes fiyatların çok yüksek olduğunu söylüyor. Her şeyi çöpe atmak mantık dışı" dedi. AB standartlarına göre, her 10 santimetrelik bir salatalığın kavis oranı sadece 10 milimetre olmak zorunda. Gıdalar üzerine geliştirilen 36 düzenlemenin de 26'sı çöpe atılacak.