kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Parmak arası terlikler ayak ağrısı yapabilir

İLİŞKİLİ HABERLER
Parmak arası terlikler ayak ağrısı yapabilir
Sıcakların bastırmasıyla sürekli parmak arası terlik giymeye başladım. Bu terlikler bazen ayaklarımı çok ağrıtıyor. Giymeyi bırakayım mı? Oya K./ Antalya

Yazın sizi rahat ettirecek ve terlemenize izin vererek vücut sıcaklığınızı düşürecek giyecek ve ayakkabıları seçmeniz önemlidir. Ancak pek çok kadının tercih ettiği parmak arası terliklerin ayak, bilek hatta bel ağrılarına yol açabileceğini de bilmelisiniz. Alabama'daki Auburn Üniversite'sinde 39 kişi üzerinde yapılan bir araştırma, bunu doğrular nitelikte. Araştırma, parmak arası terlik giyen kişilerin daha küçük adımlar attığını ve topuklarını yere daha büyük bir güçle bastığını gözler önüne serdi. Bu da uzun vadede ayak bileği üzerinde büyük baskı yaratabiliyor. Araştırmacılar bu nedenle parmak arası terliklerin çok uzun süre giyilmemesi gerektiğini ancak plajda, kısa mesafe yürüyüşlerde veya ev ortamında kullanılmasının doğru olduğunu belirtiyor. Parmak arası terlikler nedeniyle ayak ağrısı çekiyorsanız, siz de daha fazla rahat ettiğiniz terlikleri tercih edebilirsiniz.

Sağlıkla ilgili sorularınızı SMS (cep telefonu mesajı) yoluyla 4122-ETU'ya iletebilir ya da saglik@sabah.com.tr mail adresine yazabilirsiniz. Ailenizin doktoru sizin için yanıtlayacak.