kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünyada Türk dizilerine yoğun ilgi

Yeni Haber
İsrailli Araplar ve Filistinliler, Dubai'den yayın yapan bir televizyon kanalındaki Türk dizilerine büyük ilgi gösteriyor.

MBC One kanalında yayımlanan iki Türk dizisinin ("Gümüş" ve "Ihlamurlar Altında") yayın saatlerinde sokaklar boşalıyor. Esnaf diziler başlamadan önce işini bitirip eve gitmeye çalışıyor, düğün organizasyonları dizi saatlerine göre ayarlanıyor...

Kudüs Eski Kent'te, Batı Şeria'da, Ramallah'taki dükkanlarda dizilerin başrol oyuncularının kartpostalları, resimli tişörtleri satılıyor. İsrailli Araplar ve Filistinliler dizilerin dilden dile, cep telefonu melodisi olarak "cepten cebe" dolaşan müziklerine de yoğun ilgi gösteriyor.

Kudüs'te yayımlanan El Kudüs gazetesinin sanat sayfasını hazırlayan gazeteci ve ressam Muhammed Şanti, "Bu diziler, Filistin halkını başka bir yöne, başka bir dünyaya, romantizme, aşka götürüyor..." diye konuşuyor.

Eriha'daki bir bedevi köyünde, beslediği keçilerin sütünden peynir üretip satan 48 yaşındaki Ali Suveydat, "Her gün seyrediyoruz, çok seviyoruz. Türkiye'yi de seviyoruz. Filistin'e destek veriyor. Türkiye çok modern" diyor.

Eriha'da süpermarket işleten Bedevi Arap Ayman Nucuk (35) da dizilerle ilgili düşüncelerini şöyle ifade ediyor:

"Hikaye çok güzel, bütün aile, annem, babam, kardeşlerim oturup seyrediyoruz. Türkler ve Araplar birbirine benziyor. Bir fark görmüyorum. İsimler bile aynı, Yahya, Ömer..."Gazeteci Şanti, her iki dizide çok sayıda reklam yayımlandığını belirtti.Dizilerin Türkiye'deki yaşamı gözler önüne serdiğini kaydeden Şanti, diziler sayesinde İstanbul'un güzelliklerini, iki yakanın buluşmasını, zenginlerle fakirlerin nasıl bir yaşantı içinde olduğunu gördüklerini söyledi. Şanti, "Çok sayıda Filistinli, seyrettikleri yerlere gitmek istiyor, dizinin geçtiği mekanları yerinde görmek istiyor" diye konuştu.

AA