kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Clintonlar boşanıyor!

Yeni Haber
İngiliz Sunday Telegraph gazetesi, Demokratlar arasındaki adaylık yarışından yenilgiyle çıkan Hillary Clinton'ın, siyasi hırsları nedeniyle yıllardır ayakta tuttuğu evliliğini bitirmeye hazırlandığını iddia etti...

Amerika'da kasım ayında yapılacak seçimler öncesi Demokratlar arasında arka arkaya büyük bir gerilim yaşandı. Çekişmenin son dakikaya kadar sürdüğü Demokratların cephesinde, yarışın galibi Hillary Clinton'ın çekilmesiyle Barack Obama oldu... Ancak eski First Lady, ABD'nin ilk kadın başkanı olma yolundaki hezimetinin faturasını Bill Clinton'a çıkardı. İngiliz Sunday Telegraph gazetesi, kocasının sayısız çapkınlığına siyasi kariyeri için ses çıkarmayan Hillary Clinton'ın yenilgi sonrası eşinden boşanma kararı aldığını yazdı. 5 Haziran'da "çekildiğini" açıklayan Hillary Clinton'ın o günden beri ortada görülmediğine de dikkat çeken gazete, eski First Lady'nin boşanma davası üzerinde çalıştığını belirtti.

'SİYASİ HIRS AYAKTA TUTTU'

1975'ten beri evli olan çiftin boşanma ihtimali üzerinde Clinton'la ilişkisi olduğu iddiasıyla gündeme gelen Gennifer Flowers oldu... Flowers, "Hillary için ne kadar büyük destek olursa olsun, eşinin Beyaz Saray'a getirdiği utancı unutamayan çok insan vardı. O onların oyları yüzünden kaybetti. Ve bunu unutabilecek bir kadın değil" dedi. "The First Post" isimli internet gazetesine konuşan çifte yakın bir kaynak, "Bu yenilgiden sonra beraber kalmaları için de bir neden yok. Bill'in bazı demeçlerinin kendisine zarar verdiğini hatta Senato'da o olmadan daha başarılı olacağına inanıyor" diye konuştu. İnternette yayımlanan Politico dergisinin Genel Yayın Yönetmeni John Harris de, "Onları bir arada tutan siyaset hırslarıydı. Yaşanan bu yenilgi sonrası ikisi arasındaki çekim gücünün bir hayli yara aldığı söylenebilir" yorumu yaptı.