kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dini içerikli film izleten öğretmenler hakkında inceleme

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde, "dini içerikli film" izleten öğretmenler hakkında incelemenin sürdüğünü bildirdi. Din dersinin sadece bilgi vermek amaçlı olduğunu belirten Bakan Çelik, ders programında öğrencileri yönlendirmeye ve uygulamaya yönelik herhangi bir hususa yer verilmediğini ve dersin bilgilendirme şeklinde işlenmesiyle ilgili olarak öğretmenlere gerekli uyarılarda bulunulduğunu kaydetti.

Bakan Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen'in, konuyla ilgili soru önergesini yanıtladı.

Çelik, soru önergesine verdiği yanıtta, Bakanlıkça yapılan tüm işlemlerde başta Anayasa olmak üzere kanunlara uygunluk konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini savundu. Bakanlık personelinden, görev ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan fiillerde bulunan veya bulunduğuna dair duyum alınanlar hakkında yapılan inceleme sonucunda getirilen teklifler doğrultusunda, yasaların gereğini yerine getirdiklerini ifade eden Çelik, "Bu durum bütün öğretmen ve yöneticilerimizce de bilinmektedir" dedi.

Bazı öğretmenlerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde, "dini içerikli film" izlettiğine ilişkin iddiaların basın organlarında da yer aldığını hatırlatan Hüseyin Çelik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin öğretiminin sadece "bilgi vermek" amaçlı olduğuna dikkat çekti. Bu dersin pedagojik esaslar çerçevesinde verilmesi gerektiği program genelinde ısrarla vurgulandığını anlatan Bakan Çelik, "Ayrıca programda öğrencileri yönlendirmeye ve uygulamaya yönelik herhangi bir hususa yer verilmemiş, dersin bilgilendirmeye şeklinde işlenmesi ile ilgili "Programın Uygulanmasına İlişkin İlke ve Açıklamalar' bölümünde öğretmenlere gerekli uyarılarda bulunulmuştur" dedi.

Öğretmenlerle ilgili görevli oldukları ilin valiliklerince gerekli incelemelerin başlatıldığını ifade eden Çelik, "Gaziantep ve Konya valiliklerinden alınan konuya ilişkin bilgilerden başlatılan inceleme-soruşturmanın henüz sonuçlanmadığı anlaşılmakta olup sonuçlandığında getirilecek teklifler doğrultusunda yasaların gereği yerine getirilecektir" dedi.

(ANKA)