kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Osman Paksüt

Yalanı ortaya çıkınca telefonunu kapattı

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt, doğruyu söylemediği belirlenince dün telefonlarını açmadı Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt, doğruyu söylemediği belirlenince dün telefonlarını açmadı..
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmesini önce inkâr eden, görüşmenin Taraf gazetesinde yer alması üzerine "Irak harekâtını konuştuk" diyerek kabul eden Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, dün gün boyu telefonlarını açmadı. Paksüt'ün, gizli görüşmenin yayınlandığı gün ise, bu çelişkiyi sitemkar şekilde hatırlatan gazeteciye diplomatik bir yanıt verdi: "Çelişki yok. Davalarla ilgili görüşmedim..."

ÇELİŞKİYİ YAZDI
Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu, önceki günkü yazısında Paksüt-Başbuğ görüşmesi ile ilgili bir iddia ortaya attı. Berberoğlu, Paksüt-Başbuğ görüşmesine ilişkin bilginin haber Taraf gazetesinde çıkmadan bir gece önce kendilerinde de bulunduğunu yazdı. Berberoğlu köşesinde, Paksüt Başbuğ görüşmesi için, "Paksüt'e iki kez sorduk. Kesin bir dille yalanladı. 'Paşa yakın dostumdur hep görüşürüm. Ne gariplik var bunda' diyemedi" ifadesini kullandı. Berberoğlu'nun köşe yazısının satır aralarında kalan bu çelişki, Paksüt'ün gazetecilerle Ankara Tenis Kulübü'ndeki sohbetinde de gündeme geldi. Paksüt, kendisine dolaylı şekilde bu çelişkiyi hatırlatan Hürriyet muhabirine diplomatik bir yanıt verdi: "Ben 'Davlarla ilgili görüşmedim' dedim. Çelişki yok. Sayın Başbuğ'u NATO'da görev yaptığım dönemden tanırım. Kendisiyle bugüne kadar iki veya üç kez görüştüm."