kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tuzla işçisi, ölüme grevle 'Dur' diyor

HABER MERKEZİ
DİSK Limter-İş, Tuzla tersanelerindeki çalışma şartlarını protesto için bugün greve gidiyor. Greve aydın, akademisyen, feminist ve öğrenciler de destek veriyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tuzla işçisi, ölüme grevle 'Dur' diyor
Sadece bu yıl içinde 14 işçinin hayatını kaybettiği Tuzla tersanelerindeki çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla alınan grev kararı bugünden itibaren uygulanmaya başlanıyor. DİSK Limter-İş'in (Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası) başlattığı greve aralarında yazarlar, siyasetçiler ve gazetecilerin de bulunduğu 400'ü aşkın aydının yanı sıra Demokratik Toplum Partisi (DTP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Sosyalist Parti Girişimi ve Toplumsal Özgürlük Platformu destek veriyor. Ayrıca Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 112 öğretim üyesi de, işçi ölümlerini protesto etmek amacıyla bir bildiri yayımladı. Bildiride, "Bir süredir başta Tuzla olmak üzere tersanelerde yaşanan iş kazaları ve ölümler vicdanımızı yaralıyor" denildi.

KONSER DE VAR
DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, doktor Ertuğrul Ahmet Tonak, sanatçı Ferhat Tunç ve gazeteci Necati Abay, Perihan Mağden ile Ece Temelkuran'ın da desteklediği grev hakkında bilgi veren yazar Sungur Savran ise, Tuzla'da yaşanan cinayetlerin artık onur meselesi haline geldiğini belirtti. Öte yandan İstanbul'daki feministler de, grevci işçilere destek amacıyla bugün Tuzla'ya gidecek. Greve geçtiğimiz gün İstanbul Üniversitesi önünde eylem yapan öğrenciler tarafından da destek verilmiş, gösteride Tuzla'daki tersanelerde bugüne kadar toplam 97 kişinin ölmesi protesto edilmişti. Öte yandan Limterİş yetkilileri, sabah saatlerinde başlayacak grevde Kardeş Türküler'in bir konser vereceğini belirtti.