kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'O... Çocukları' Türk Sineması için bir ilktir

Mayıs ayında vizyona giren ve 550 bin izleyiciye ulaşan 'O... Çocukları' filminin yapımcısı Selay Tozkoparan filmin adını değiştirmeyi çok düşünmüş ama vazgeçmiş..
Yapımcı Selay Tozkoparan, beyazperdede bir ilke imza atarak sıcak havalarda da izleyiciyi sinema salonlarına çekmeyi başardı. Tozkoparan, birçok kişinin delilik olarak yorumlamasına rağmen 'O... Çocukları'nı mayıs ayında gösterime soktu. Tozkoparan, filmin kısa sürede 550 bini bulan izleyici sayısıyla haklı çıktı. 'Keloğlan Kara Prense Karşı', 'Amerikalılar Karadeniz'de, 'Gomeda' ve 'Mavi Gözlü Dev'den sonra 'O...Çocukları'nın da yapımcılığını üstlenen Tozkoparan, kendisine yönelik eleştirilere cevap verirken yeni projelerini de anlattı.

* 'O... Çocukları' gişe beklentilerinizi karşıladı mı?
Bu sıcak havalara rağmen filmin gişesi beni oldukça mutlu etti. Şu ana kadar olan gişe rakamı da beklentilerim oranında gerçekleşiyor.

* Önce Müjde Ar, sonra Hülya Avşar ile görüşüldü, Demet Akbağ ile anlaşıldı. Ar ile Avşar filmde neden rol almadı?
Aslında çekimlere başlamadan önce yaşanan gelişmelerden de bir film çıkar... Başrol için anlaştığım Müjde Ar'ın annesi rahatsızlandı. Kendisi bu durumda filmde rol almasının mümkün olmadığını söyleyerek affını istedi. Hülya Avşar ve Demet Akbağ ile görüştük. Kararı Demet Akbağ'dan yana verdim.

* Gelen eleştirilerin ardından filmin ismini değiştirmeyi düşündünüz mü?
Alternatif isimler üzerinde çalıştık ama düşündüğümüz hiçbir isim senaryoya uymayınca yine 'O... Çocukları'nda karar kıldık. Bu ticari kaygıyla koyulacak en son isimdir. Bu senaryodan başka bir film ismiyle çıkılamazdı.

* Filmin mayıs ayında gösterime girmesi risk değil mi?
Gösterim tarihini çok önemsemedik. Bazı şeyleri denemek zorundayız. Kendi sektörünüzü büyütmezseniz oradan pasta yiyemezsiniz.

CESUR SİNEMACI YOK
* Başka deneyen yapımcılar oldu mu?
Benim kadar cesur düşünen yapımcılar olmayabilir. Kasım veya aralıkta filmlerini gösterime sunarlar. Aynı tarihte beş tane daha iddialı film çıkar ve o pastadan küçük bir dilim alırlar. Artık insanların sinemaya gittiği dönemi büyütmemiz gerekiyor. Yoksa sadece sömestr ya da bayram dönemine takılı kalırız ve onun dışında iş yapamayız.

* Yeni projeniz var mı?
Kutluğ Ataman ile iç içe çekilecek iki projemiz var. Ağustos başında çekimlerine başlanacak. 'Ezik' adındaki bir senaryo üzerine düşünüyoruz. Daha çok gençlere yönelik bir iş olmasını planlıyoruz.
Haberin fotoğrafları