kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Bu futbol da bi acayip hal aldı. Türk Türkiye'ye, Polonyalı Polonya'ya gol atıyor. Acaba futbolun globalleşmesi de böyle bi şi mi? Esasında tarih boyunca Türk boylarının, Türk beyliklerinin, Türk hanlıklarının birbirlerine gol attıkları çok görülmüştür.. Hatta Türk İmparatorluklarının da.. Mesela Selçukluların Gaznelileri parçalaması, Osmanlıların etraflarında, Karamanlar dahil ne kadar Türk devleti varsa yutması gibi.. Ama Türk kökenli Hakan'ın Türkiye'ye attığı gol, futbolda bi ilk oldu galiba. Attığı gole de pek sevinemedi. Gerçekten zor bi durum.
Polonya maçında Almanya'nın 2 golünü atan Podolski'ninki daha da zor, çünkü Polonya doğumlu, hem de çift pasaportlu. Şimdi Polonya pasaportunun iptali söz konusuymuş. İsviçre milli takımında oynayan Türklerin böyle bi sorunu yok. Zaten ondan olacak, mesela, Eren'in de soyadı Derdiyok. Ama Gökhan'ın durumuna bi anlam veremedim, Onunki İnler. Madem "İnler" dön anavatana hep birlikte inleyelim kardeşim.
Çok yakın bi tarihte İsviçrelilerin şöyle bi problemi olabilir; takımın neredeyse 3'te 1'i Türk kökenli. İsviçre liglerinde oynayan diğer Türkler de düşünülecek olursa pek yakında bütün İsviçre takımı bizimkilerden oluşabilir diyorum. O zaman çocuklar "Biz göğsümüzde haçla oynamak istemiyoruz. Ay yıldız olsun" derlerse durum n'olacak?
Formalarının renkleri de kırmızı beyaz. Neyse işi daha da karışık duruma sokmim, 2-1'lik İsviçre maçında kendime göre bi istatistik tuttum ve gördüm ki kameralar Fatih Terim'i ekrana 16'sı ilk devre, tam 42 defa getirdi. Acaba "42 kere maşallah mı?" demek istediler.. Yani Fatih Hoca'nın tv'de görüntüsü bizim galibiyet golünü atan Arda'dan çok daha uzundu. Bu bi rekor olabilir!
İsviçre'nin teknik direktörüyse, gariban, kendini 12 defa gösterebildi. Zaten maçın 7'nci dakikasında Fatih Hoca 5-1 öndeydi. Rejiyi bizimkiler yapmış olsa diyecektim ki Hoca'ya kıyak yapıyorlar.. Ama rejidekiler Avrupa Yayın Birliği, EBU'dan. Bu kadar popülarite olur yani.. Ve bu kadar popülerlikle hoca değil İtalya, Premier Lig'de bile dilediği takımı çalıştırır valla. Bu geceki maç n'olur dersen, Abuzittincim pek tabii ki gönlümüz milli takımımızdan yana. Futbol istatistiklerine ve takımların futboluna bakarsan Çekler avantajlı. Biz İsviçre'yi geçerken de öyle ahım şahım oynamadık. Gerçi yağmur da bırakmadı ya.. Goller güzeldi.. Hele Arda'nınki. Maçı alan da Arda!
İsviçre zaten Dünya klasmanında 44'üncü. Çek'lerse Dünya 6'ncısı ve Avrupa'da 54 maçta sadece 7 mağlubiyetleri var. Diyeceksin ki 8'incisi de bizden olsun!
İnşallah..
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.
Tecellister@gmail.com