kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Keşke kızımı ben emzirebilseydim!

Yeni Haber
Ozan Doğulu bugün, 22 günlük kızı Arya ile ilk Babalar Günü'nü kutlamanın heyecanını yaşıyor. Doğulu, baba olmanın yeniden doğmak gibi bir şey olduğunu söylüyor: Arya görünce bütün dertlerimi unuttuğum, görmeyince hayalini kurduğum bir güzellik...

Bugün 'baba' olarak ilk Babalar Günü'nü kutlayan Ozan Doğulu, kızı Arya'nın henüz çok küçük olduğu için bakımıyla daha çok annesinin ilgilendiğini söylüyor. "Daha altını değiştirmedim ama gerekirse seve seve yaparım. Hatta keşke ben emzirebilseydim de eşimin de işini kolaylaştırsaydım" demeyi de ihmal etmiyor.

* Arya kaç günlük oldu?

Arya, 24 Mayıs'ta doğdu, şu an tam 22 günlük...

* Baba olmak nasıl bir duygu?

Bence baba olmak yeniden doğmak gibi bir şey. Hayatım bir kademe ileri gitmiş gibi sanki... Görünce bütün dertlerini unuttuğun, görmeyince hayalini kurduğun bir güzellik...

KIZIMA HAZIRDIM

* Bebeği ilk kucağınıza aldığınızda ne hissettiniz?

İlk doğduğu an, dokturumuz Alper Mumcu ameliyathanede kucağıma verdi. Büyük bir duygu patlaması yaşadım. Gözyaşlarımı tutamadım. Sanki yıllardır beklediğim mutluluk artık kucağımdaydı.

* Baba olmaya ne zaman hazır hissettiniz kendinizi, yani yıllardır böyle bir özleminiz var mıydı? Yoksa ilerleyen yaşın getirdiği olgunlukla gelen bir istek mi oldu bu?

Çocukları oldum olası çok sevmişimdir. Aile kurmak için doğru insanı bulduğumda artık baba olma zamanının geldiğini anladım ve Arya geldi hayatımıza...

* Yaşadığımız dünyada artık her şey biraz daha zorlaştı. Çoğu insan böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyor. Sizin de aklınızdan böyle şeyler geçti mi?

Hayır, hiç öyle bir düşüncem olmadı. Yaşamak güzeldir. Kızım da acısıyla tatlısıyla bu güzelliği yaşasın istedim.

* Nasıl bir babasınız? Yani bebeğinizin her şeyiyle ilgileniyor musunuz, altını değiştiriyor musunuz mesela? Eşinize yardımcı olmaya çalışıyor musunuz?

Şu an 22 günlük olduğu için benim yapabileceğim fazla bir şey olmuyor zaten. Arada kucağımda gezdiriyorum, uyutuyorum. Tekrar emzirilene kadar oyalıyorum. Altını henüz değiştirmedim ama gerekirse seve seve yaparım. Hatta keşke ben emzirebilseydim de eşimin işini kolaylaştırsaydım.

* Evham yapıyor musunuz bebekle ilgili? Yoksa rahat bir baba mısınız?

Ben zaten evhamlı biri değilimdir, genelde rahat bir insanımdır. Kendi bebekliğim ve çocukluğum sağlıklı ve problemsiz geçtiği için kızımın da öyle büyüyeceğine inanıyorum.

ARKADAŞI OLACAĞIM

* İlerleyen yıllarda nasıl bir baba olacağınızı tahmin ediyorsunuz? Despot mu, arkadaş gibi mi?

İleride ne olur bilemem ama yumuşak mizaçlı biri olduğum için sanırım kızımın en yakın arkadaşlarından biri olacağım.

* Bebeğinizin kız mı erkek mi olmasını istiyordunuz? Kız babası olmak daha fazla sorumluluk getiriyor mu size?

Çocuğumun kız olmasını istiyordum. Kız babası olduğum için de kendimi şanslı hissediyorum. Ömür boyu, onun iyi yetişmesi ve hayırlı bir insan olması için elimden geleni yapacağım.

* Şu an daha belli olmaz tam ama kime benziyor?

Bana benziyor.

* Hangi huylarının size benzemesini, hangilerinin benzememesini isterdiniz?

Benim gibi güler yüzlü, titiz ve işinde başarılı olmasını isterim. Eskiden çabuk sinirlenirdim, Arya'nın öyle olmasını istemem.

GÜNAYDIN