kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bağış, Baydemir'i şovmenlikle suçladı

Hüseyin KAÇAR-DİYARBAKIR/SABAH
Diyarbakır'da konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bağış bölge halkına mesaj verdi: Sorunları çözmek boynumuzun borcu..
Diyarbakır'da düzenlenen bir toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, DTP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir için şovmen benzetmesi yaptı. AK Parti tarafından Diyarbakır Ticaret Borsası'nda düzenlenen "Türkiye'nin Dış Politikası" toplantısında konuşan Egemen Bağış, yabancılara mülk satışına yönelik tartışmalara değerlendirdi. "Yabancılara mülk satışıyla ilgili ortalıkla şehir efsaneleri dolaşıyor" diyen Bağış, "Yabancılara ilk mal satımıyla ilgili kanun 1868 yılında Osmanlı döneminde çıktı. O zamandan beri bu kanun var" diye konuştu.

'BASKI YAPILDI'
Terör ve PKK sorununa da değinen Bağış, şunları söyledi: "Bu bölgede bir terör, bir PKK sorunu olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama bu sorun 1978'den beri var. Seçimlerden önce 'Irak'a saldırın, Irak'a operasyon, hava saldırısı düzenleyin' diye üzerimizde muazzam bir baskı kurmaya çalıştılar. Biz dirayetli şekilde durduk. Çünkü bu işler böyle yapılmaz." Toplantıda, DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i de eleştiren ve Baydemir'e "şovmen" diyen Bağış, Güneydoğu'dan yüzde 60'ın üzerinde oy aldıklarını belirtti. Bağış, "Diyarbakır ve Güneydoğu bu oyları AK Parti'ye verirken dertlerine derman olmamızı istedi. Diyarbakır ve bölgenin sorunlarını çözmek boynumuzun borcudur" diye konuştu.