kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sonuçların açıklanması gecikecek

Yeni Haber
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, liselerdeki sorumluluk sınavları nedeniyle 10-15 Temmuz 2008 tarihleri arasında açıklanması beklenen ÖSS sonuçlarının bu tarihten sonra açıklanacağını söyledi.

Yarımağan, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü belirtirken gecikmenin en azda tutulacağını ve kısa zamanda tarihin açıklanacağını bildirdi.

Prof. Dr. Yarımağın yaptığı açıklamada, Ortaöğretim Kurumlarında Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin yeni açıklandığını belirterek bu yönetmelik gereği yükseltme ve sorumluluk sınavları 23 Haziran-11 Temmuz arasında olacağını belirtti. Yarımağan, sınavların 11 Temmuz'a kadar sürmesi nedeniyle ÖSS sonuçlarının 15 Temmuz'a kadar açıklanamayacağını söyledi. Yarımağan, "11 Temmuz olursa bizim işlerimiz aksayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Cuma gönü bu konu hakkında görüştük. Son sınıfların sınavlarının ilk günlere alınması planlanıyor. Eğer böyle bir şey olursa gecikme çok az olacak. Sınav sonuçlarının Temmuz ayı içerisinde açıklanmasını planlıyoruz. Üniversitelerin açılmasını da geciktirmememiz gerekiyor" dedi. Yarımağan, MEB'in son sınıfların sorumluluk sınav tarihleri ile ilgili bir iki gün içerisinde açıklama yapmasını beklediğini söyleyerek, bu açıklamaya göre ÖSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını bildireceklerini anlattı.

YERİNE BAŞKASINI SOKANLAR YAKALANDI

ÖSS ile ilgili onun üzerinde sorun bildirildiğini belirten Yarımağan, sınava cep telefonu sokan, yerine başkasını sokmak isteyen ve başkalarını rahatsız eden kişilerle ilgili kendisine bilgi geldiğini söyledi. Yarımağan, Yozgat'ta ÖSS'ye katılacak olan öğrencileri taşıyan bir minibüsün de özel bir araçla çarpıştığını ve kaza sonucunda da özel araçtakilerin yaşamını yitirdiğini kaydetti. Minibüsteki gençlerin ise yaralanarak hastaneye kaldırıldığını belirten Yarımağan, ÖSS ile ilgili bazı haberleri de televizyonlardan öğrendiğini söyledi. Yarımağan, ÖSS'de yaşanan bazı sıkıntıların ise kendilerine bir iki gün içerisinde tutanakla bildirileceğini açıkladı.

ANKA