kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cep telefonuna karşı uyarı

Yeni Haber
Cep telefonunun tehlikelerine dikkati çekmek amacıyla bir araya gelen 20 kişi, Fransız gazetesine verdikleri ilanda uyarılarda bulundu.

Farklı ülkelerden gelen uzmanlar, Journal du Dimanche gazetesinde yer alan uyarılarında, 12 yaşından küçük çocukların acil durumlar dışında cep telefonu kullanmasına izin vermemek, konuşurken hoparlör ya da kulaklıktan yararlanmak, cep telefonunun vücuttan en az bir metre uzak tutmak ve mümkün olduğu ölçüde, hatta çalışırken bile cep telefonunu üzerinde taşımaktan kaçınmak gerektiğini vurguladılar.

Uzmanlar, cep telefonuyla çok yakın ve uzun süre temas gerektirmediği için daha ziyade kısa mesaj yoluyla iletişim kurulmasını da önerdi.Gazeteye göre uzmanlar, "cep telefonunun zararına ilişkin resmi kanıt olmadığı, ancak cep telefonuna uzun süre maruz kalma durumunda, bazı kanserlerin oluşumuna zemin hazırlama riski bulunduğu" hususunda uzlaşıyor.

Kanser uzmanı Thierry Bouillet, "Bugün, 50 yıl önce asbest (amyant) ve tütün için oluşan durumun aynısıyla karşı karşıyayız. Ya hiçbir şey yapmayacağız ve riski kabul edeceğiz ya da endişe verici bazı bilimsel kanıtları kabulleneceğiz" dedi.

"Guerir" (İyileşmek) adlı kitabıyla tanınan, Pittsburgh Üniversitesi Psikiyatri Profesörü David Servan-Schreiber tarafından düzenlenen çağrıya 20 kanser uzmanı katılıyor.

AA