kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AYRILMALARI MÜMKÜN DEĞİL Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde uzun süre bakım ve tedavileri gerçekleştirilen Ayşe ve Sema Tanrıkulu kardeşlerin 16 kişiden oluşan uzman ekip tarafından yapılan tetkikler sonucunda ameliyatla ayrılamayacaklarına karar verildi.

Siyam ikizleri ilk kez karne sevinci yaşadı

Sırrıberk ARSLAN SABAH
İki ayak, dört kol, iki başları bulunan ve ayrılamayacaklarına karar verilen siyam ikizleri tüm yaşıtları gibi karne sevinci yaşadı: Tek vücutta yaşayan ikizler hemşire olmak istiyor..
Tüm yurtta öğrenciler karne heyecanı yaşarken, evlerinin bir odasının sınıf olarak düzenlenmesiyle eğitimlerine başlayan Kahramanmaraşlı yapışık ikizler Ayşe ve Sema Tanrıkulu da ilk kez karne sevinci yaşadı. Hatice ve Yunus Tanrıkulu çiftinin, 5 yıllık çocuk özleminin ardından 25 Aralık 2000'de karın bölgelerinden yapışık olarak dünyaya gelen siyam ikizleri Sema ve Ayşe, şimdi 8 yaşında. Sadece iki ayakları bulunan, makat ve cinsel organları ile sindirim sistemleri tek olan ve bu nedenlerle ameliyatla ayrılamayan Ayşe ve Sema, geçtiğimiz yıl evlerinde eğitime başladı. Evlerinin bir odası eğitim araç ve gereçleri Türkoğlu Kaymakamlığı tarafından karşılanarak sınıf haline getirilen Ayşe ve Sema kardeşlere, bir öğretmen her gün 4 saat eğitim verdi. Kırmakaya İlköğretim Okulu'ndaki törenle karnelerini alan Sema ve Ayşe'ye, Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır da, Türkoğlu Kaymakamı Gazi Levent Kuroğlu aracılığıyla kitap hediye etti.

TEK VÜCUT HALİNDE
Ayşe ve Sema Tanrıkulu'nun belden aşağıları 'tek vücut' halinde. Karınlarından yapışık olan siyam ikizleri, sadece iki ayak bulunduğu için dengelerini sağlayıp, ayağa kalkamıyor. İki ayak, dört kol, iki baş, bir makat, bir cinsel organ, iki kalp, bir sindirim sistemi, iki akciğer ve iki karaciğerleri olan ikizlerden biri ağlarken diğeri uyuyabiliyor. Birlikte ağlarlarsa karınları sırayla bir sağa bir sola doğru kasılıyor. Ayşe ve Sema ayrı ayrı beslenebildikleri gibi, sindirim sistemi tek olduğu için birine yemek vermek ikisini de doyuruyor.