kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Edremit'te turizm canlanacak

13.06.2008
Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, ilçenin yatırım merkezi olması için çalıştıklarını bildirdi.

İki noktaya kilitlendiklerini belirten Belediye Başkanı Yunus Bozbey, "Bunların başında termal turizm ve sahil turizmini canlandırmak geliyor. Edremit'in dağlarından bal, ovalarından yağ akar. Afrodit'in evi, binbir pınarlı Kazdağları'nın bulunduğu Edremit iştah kabartmaktadır.

Dünyada hava, su, deniz, tabiat ve jeotermalin birarada olduğu tek yer Edremit'tir. Yani unumuz, yağımız, şekerimiz hazır. Ancak helvayı karacak girişimci bulamıyoruz. Sadece Kazdağları'na mahsus 3 bin çeşit endemik bitki türü sadece yöremizde bulunmaktadır. Adrenalin sporlarının yapılabileceği, temiz deniz ve mitolojik hikâyelerinin bulunduğu Edremit'te dış turizmi canlandırabilmek için Körfez Havaalanı'nın bir an önce bitirilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Edremit'in ticaret merkezi olduğunu anlatan Bozbey, "İlçenin yatırım merkezi olması için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemizde 20 bine yakın konut var. Nüfusumuz 75-80 bin dolayında. Tapu işlemleri il merkezini katlıyor. Araç sayısı yönünden il merkezinden sonra ikinci sıradayız. Vakıflar'a ait olan yaklaşık 70 dönümlük bir yerimiz var. Buraya yap, işlet, devret modeliyle uluslararası çapta bir termal turizm işletmesi kurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"İKİNCİ BİR KAPLICA CENNETİ OLARAK EDREMİT, BU SEKTÖRDE YERİNİ ALACAKTIR"

Edremit'te Bostancı Köyü ile Körfez Havaalanı Bölgesi'nin, Termal Turizm Bölgesi ilan edileceği bildirildi.

Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, 12 ay sağlık turizmi yapabilmek için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, bölgenin 'Termal Turizm Bölgesi' ilan edilmesi için Turizm Bakanlığı'ndan söz alındığı bildirdi.

Edremit tarihinin değişeceğini kaydeden Başkan Bozbey, Körfez Bölgesi'ndeki turizm hareketinin termal alana kaydırılarak 12 ay sağlık turizmi ile sosyal ve ekonomik bir kalkınma hedeflediklerini söyledi.

KÖRFEZ HAVAALANI ULUSLARI ULAŞIMA AÇILIYOR

Balıkesir Körfez Havaalanında "Uluslar arası" uçuş için son hazırlıklar tamamlanıyor. 48.000.000 YTL bedelle ihaleye hazırlanan Körfez Havaalanı kapılarını uluslar arası uçuşlara açıyor.

Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Körfez Havaalanı için bütün çalışmaların olumlu sonuç verdiğini, yasal bekleme süresi ile sezon başında inşaat çalışmalarının başlama noktasına geleceğini ve 18 aylık yapım süresi ile Edremit Körfezinin Uluslar arası Havaalanına kavuşacağını söyledi.