kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Cennetin varlığını göstermek için Allah İstanbul'u yaratmış'

Ercan SARIKAYA SABAH
Türkiye'ye gelip, İstanbul'da görev yapan yabancı futbolcu ve teknik adamlar, İstanbul'u anlattı. Milli Takım eski hocası Sepp Piontek, "İstanbul, cennetin yeryüzündeki adresi" dedi..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Kültür A.Ş., İstanbul'da teknik direktörlük yapmış ya da futbol oynamış yabancılara sordu: "İstanbul size ne ifade ediyor, burada yaşamaktan mutlu musunuz?" İşte kitaptaki teknik direktör ve sporcu gözüyle İstanbul: Türkiye A Milli Futbol Takımı ve Bursaspor'un eski teknik direktörü Piontek: "Allah cennetin var olduğunu göstermek için İstanbul'u yaratmış. İstanbul, yeryüzünde cennetin adresi."

"BOĞAZ'I GÖR VE ÖL"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Brezilyalı Arthur Zico: "Farklı kültürleri bir araya getiren bir şehir. Doğru adresteyim." Eskişehirspor ve Fenerbahçe'nin eski çalıştırıcısı Abdullah Gegiç: "İtalyanlar Napoli için 'Napoli'yi gör ve öl' derler. Ben ise dostlarıma ve yakınlarıma 'İstanbul ile Boğaz'ı gör ve öl' derim." Bir süre önce hayatını kaybeden Galatasaray'ın eski teknik direktörü Alman Jupp Derwall'in ise kitaptaki sözleri şöyle: "Güzel bir zamandı geçen. Ne yazık ki kısacıktı. Ama dolu dolu yaşandı. Teşekkürler sevgili İstanbul!.."
Haberin fotoğrafları