kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Japonya'da 7,2 büyüklüğünde deprem

Yeni Haber
Japonya'da meydana gelen Richter ölçeğine göre 7,2 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Japon yetkilileri, kuzeydeki depremin ardından 12 kişinin kayıp olduğunu ve 100 kadar kişinin yaralandığını açıkladı.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Başbakan Yasuo Fukuda, "Öncelikli olan hayat kurtarmak" derken, bölgeye takviye asker gönderme talimatı verdi. Depremin merkez üssü yakınındaki 30 bin kadar eve elektrik verilemediği de belirtiliyor.

Japon Meteoroloji Ajansı, depremin ardından en yükseği 5.6 büyüklüğünde olmak üzere 40 kadar artçı sarsıntı hissedildiğini duyurdu.

Bu arada, deprem acısını yeni yaşayan Çin, Japonya'ya taziye mesajı gönderdi. Yeni Çin haber ajansına göre, Devlet Başkanı Hu Cintao ve Başbakan Ven Ciabo, Fukuda'ya ayrı ayrı taziye mesajı gönderdi.Çin'de 12 Mayısta meydana gelen şiddetli depremde ölü sayısı 70 bine yaklaşmıştı.

RADYOAKTİF SIZINTI

Deprem bölgesindeki Tokyo Elektrik Gücü (TEPCO)'ya bağlı Fukushima Daini nükleer santralinde az miktarda radyoaktif sızıntı meydana geldiği kaydedildi. TEPCO yetkilileri sızıntının radyoaktif madde saklanılan bir havuzda yaşandığını, önlemlerin alındığını, endişelenecek bir durumun olmadığını ifade etti. İki santralin olduğu Fukushima'da 9 bin 86 megavatlık elektrik üretiliyor.

AJANSLAR